null Beeld

Hoe lekker slaap jij tussen rondslingerende spullen?

Personal organizer Caroline Griep geeft elke week de beste tips om je huis opgeruimd en geordend te houden.

Redactie Libelle.nl

In de slaapkamer doe je iedere nacht nieuwe energie op. Dat is in ieder geval de bedoeling. Maar hoe lekker slaap je tussen rondslingerende spullen die er helemaal niet thuishoren? Van kapotte tennisballen tot bergen kleren op een stoel en van stapels dvd’s tot sleutels waarvan niemand meer weet bij welk slot ze horen…

Nachtrust

Als het in de slaapkamer in meer of mindere mate een bende is, zit dat je nachtrust in de weg. Ook al denk je dat je daar met je ogen dicht geen last van hebt. Zodra je ze namelijk weer opendoet, staart het je (onbewust) verwijtend aan. Bovendien vergaart rommel stof en dat is ook niet gezond om tussen te liggen.

Drie simpele stappen

Het hoeft helemaal geen uren tijd te kosten om een einde te maken aan de rommel in je slaapkamer. Volg gewoon deze drie stappen:

  • Maak met een vuilniszak een eerste rondje en gooi alle echte troep weg, ook oude tijdschriften en kranten. Plastic tasjes zijn een absolute no-go in de slaapkamer, in iedere ruimte in huis trouwens!
  • Sorteer: leg kleren op de plek waar ze horen (in de wasmand, in de strijkmand, naar de stomerij, in de kast), toiletspullen gaan naar de badkamer, sieraden en accessoires bij elkaar. Daarmee is het nog niet opgeruimd, maar wél gesorteerd. En dat is het begin van een georganiseerde basis.
  • Neem een doos en doe daarin alles wat niet in de slaapkamer hoort: schroefjes, bonnetjes, postzegels… verdiep je er niet te veel in, blijf gefocust op de slaapkamer.

Als je hierna nog goede moed hebt, kun je de gesorteerde spullen aan een nadere inspectie onderwerpen en netjes opbergen. Of je stort je op die doos met allerhande troep. Vind je het voor vandaag wel welletjes? Dan doe je dat een andere keer…

Slaap lekker!

P.S. Volgende week vertel ik hoe je je kledingkast op kunt ruimen.

Meer tips van Caroline? Je vindt ze op griepruimtop.nl en op Carolines Facebookpagina.

Portret: Suzanne Liem. Beeld: Imageselect

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden