null Beeld

PREMIUM

“Hoe zet ik de knop om zodat ik wat kilo’s kwijtraak?”

Redactie

Feline (39):

“Sinds ik gestopt ben met roken, ben ik begonnen met snaaien. Daardoor ben ik zo’n tien kilo aangekomen. Het lukt me niet om de knop om te zetten en die kilo’s kwijt te raken. Hoe pak ik dit aan?”

Inzicht

“Om je motivatie te vergroten, kun je op zoek gaan naar het waarom. Waarom wil je afvallen? Wat is het voordeel? Wat gebeurt er als je zo doorgaat? Wat zijn de nadelen?

Krijg inzicht in wat je eet en zoek

een manier die bij jou past, anders houd je het niet vol. Vraag hulp aan een gewichtsconsulent of diëtist.”
Thecla

Stappenteller

“Download een stappenteller! Het geeft direct resultaat en feedback, elke stap is zichtbaar en meetbaar, dat werkt supermotiverend. Je maakt net even andere keuzes en het mooie is: je valt niet alleen af, maar je voelt je ook fitter.”
Marcella

Met mate

“Zolang je er zelf niet voor 100% achter staat, val je niet af. Dus ga ervoor! Je kunt best af en toe nog wat lekkers eten, maar met mate.”
Michelle

Kleine stapjes

“Doe het in kleine stapjes. Wat er in een jaar aangekomen is, hoeft er niet in zes weken af. Kijk wat je nu eet en probeer een of twee dingen te vervangen door een gezond alternatief. Zorg dat je geen honger hebt, maar eet dan wel iets verantwoords.”
Marjan

En dit zegt de deskundige

“Wat goed dat je bent gestopt met roken! Vooral in het begin komen veel mensen dan aan, maar gelukkig stabiliseert dit na verloop van tijd. Als je van de extra kilo’s af wil, ga dan niet te streng van start. Schrijf eerst een paar dagen op wat, hoe vaak en vooral waarom je eet. Hoeveel eetmomenten heb je? Ga je meer eten als je moe of blij bent? Kun je de eetmomenten terugbrengen naar drie goede maaltijden? Geen bord vol sla, maar een stevige maaltijd zodat je er weer even tegen kunt? Maak dan een plan: hoe ga je dit aanpakken, hoe zien je maaltijden eruit de komende week, heb je de goede dingen in huis? Plan ook beweegmomenten. Focus je vervolgens niet op minder, maar ga voor méér: meer groente, meer vers, meer plantaardig, meer zelf koken, meer regelmaat, meer genieten. Je zal zien dat deze minder strenge aanpak werkt.”
Elly Kaldenberg, diëtist/voedingskundige, sanavis.nl

  • Productie: Chanan Foppen

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden