null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Hoera: deze eierrecepten maak je vanavond nog zónder ei

Liggen er nog geen eieren in jouw supermarkt of durf je het nog niet aan? Geen nood: deze traditionele recepten met ei maak je net zo makkelijk zonder hulp van de kip. Een eitje dus! 

Simone BraaksmaGetty Images/iStockphoto

Pannenkoeken

null Beeld

Pannenkoeken zonder ei? Jazeker, dat kan prima! Een ei maakt je pannenkoek lekker luchtig, maar er bestaan prima vervangers. In plaats van ei kun je ook 3 eetlepels bakpoeder mengen met 1 eetlepel zonnebloemolie, of (als je gaat voor zoete pannenkoeken) een geprakte banaan. Een andere optie is 1 eetlepel chiazaad weken in 3 eetlepels water, en dit toevoegen aan het beslag. De smaak te pakken? Zet de ingrediënten van deze kaaspannenkoeken met groenten meteen op je boodschappenlijstje (want ze zijn té lekker).

Quiche

null Beeld

Een quiche zonder ei bestaat niet. Of... toch wel? Een traditionele quiche bevat behoorlijk wat eieren. Maar het kan ook anders. Je kunt de eieren namelijk vervangen door, jawel, tofu. Prak de tofu fijn met een vork tot het een kruimelige substantie heeft. Vervang de eieren bijvoorbeeld in dit recept voor broccoliquiche met pistachenoten de eieren voor tofu.

Taart en andere zoete baksels

null Beeld

In zoete recepten kun je eieren heel eenvoudig op verschillende manieren vervangen. Probeer eens arrowroot poeder (te koop bij de biologische winkel). Mix 1-2 eetlepels arrowroot met 2 eetlepels water om 1 ei te vervangen. Maïzena werkt trouwens ook (gebruik dezelfde verhoudingen). Of vervang 1 ei door 3 eetlepels appelmoes of 1 eetlepel chiazaad (eerst even 15 minuutjes weken in 3 eetlepels water). Probeer meteen een van deze goddelijke chocoladetaarten.

Omelet

null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Wacht, een omelet máák je toch van ei? Klopt, maar zelfs dit gerecht kun je maken zonder! Vooruit, dit recept is vooral geschikt voor de experimentele kok, maar het is het proberen waard. Met kikkererwtenmeel, edelgistvlokken (edel-wat?) en gebroken lijnzaad kom je een heel eind. Wij vonden een recept op de site van vegan bloggers De Groene Meisjes. Durf jij het aan?

BEKIJK OOK: Waar leg je je spatels tijdens het koken?

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!

Bron: Metronieuws.nl. Beeld: Istock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden