Homemade koffielikeur

Wat? (voor ca. 1 l)

AnneVervoort

- 250 g bruine basterdsuiker

- 2,5 dl water

- 5 dl sterke koffie

- 1 zakje vanillesuiker

- 4,5 dl (inmaak)brandewijn

- 2 borrelglaasjes cognac of brandy

- 1 brandschone fles, van 1 l inhoud

Hoe?

- Breng het water met de basterdsuiker aan de kook. Laat het inkoken totdat de vloeistof stroperig wordt.

- Vermeng de stroop met de koffie en roer de vanillesuiker erdoorheen.

- Laat het mengsel afkoelen en voeg de brandewijn en de cognac toe.

- Schenk de likeur door een trechter in een schone fles.

Bij een kopje koffie hoort natuurlijk ook iets lekkers. Ga voor lekkere koekjes om mee te dippen, mokka brownies, of kijk in Libelle 35 voor meer inspiratie.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden