null Beeld

Honingijs

redactie

Nagerecht voor 4-6 personen


Benodigdheden:

  • 3 eidooiers
  • 100 g lavendelhoning
  • 2½ dl melk
  • 1 dl slagroom, lobbig geklopt

Bereidingswijze

  1. Klop de eidooiers los met de honing.
  2. Breng de melk aan de kook en schenk dit bij het eidooiermengsel.
  3. Schenk het mengsel terug in de pan en laat het op heel zacht vuur (of in een kom boven een pan heet water) binden, maar vooral niet koken.
  4. Laat iets afkoelen en spatel er de slagroom door.
  5. Draai er ijs van in een ijsmachine of bevries het in circa 6 uur in een koelkastdoos in de diepvries.
  6. Roer het ijs dan elk uur door met een vork.

Bereidingstijd: circa 25 min. Bevriezen: 30 min.-6 uur. Circa 200 kcal p.p.

Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie:Renee Frinking


Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden