null Beeld

Iedereen kan berichten met jouw iPhone sturen: zó bescherm je je telefoon

Dacht je nog zo dat je iPhone goed beveiligd was met én een toegangscode én een Touch ID (vingerafdruk), maar nee. Met deze truc kan iedereen zomaar berichten sturen vanaf je telefoon, of erger. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Gelukkig is er ook een oplossing voor!

Coks Donders

Pestkoppen kunnen namelijk via Siri je telefoon allerlei opdrachten geven waar je niet op zit te wachten. Siri is de virtuele spraakassistent van je iPhone, die je door lang op je home-button te klikken allerlei dingen kunt vragen, zelfs als je telefoon vergrendeld is.

Siri snapt simpele kennisvragen als "Wie is de koning van Nederland?", maar de toepassing is nog voor een heleboel andere dingen in te zetten: je kunt bijvoorbeeld vragen wat voor weer het wordt en wat voor films er op het moment draaien.

Siri gebruiken

Belangrijker en gevaarlijker is dat Siri ook taken op je telefoon kan uitvoeren. Je kan Siri de opdracht geven om iemand bijvoorbeeld een bericht te sturen of op te bellen. Daarnaast kan Siri berichten posten op social media als Twitter en Facebook.

Dat betekent tegelijkertijd dat iedereen die jouw telefoon in handen heeft dat dus kan doen en dát is vervelend! Zeker wanneer je kinderen in een typische puberbui zijn, of je man een grap met je uit wil halen. Voor je het weet heb je een gekke Facebookstatus of een ongewenst bericht aan een collega verstuurd.

Wat je moet doen:

Om te zorgen dat niemand Siri meer kan bedienen wanneer je telefoon vergrendeld is, moet je even naar de instellingen van je iPhone 5 of 6 gaan. Ga vervolgens naar "Algemeen" en klik op "Siri". Daar kun je bovenaan de optie "Siri" uitschakelen door het balkje naar links te schuiven.

Je kunt Siri nu niet meer gebruiken, maar je bent op deze manier wél optimaal beschermd tegen mensen die ongewenst je telefoon wilden bedienen met hun stem.

Mensen die de nieuwe iPhone 7 in bezit hebben, kunnen direct vanuit de instellingen naar "Siri" en aldaar de toegang vanuit een vergrendelde telefoon ontzeggen. Zo kan er niemand meer ongevraagd je iPhone bedienen. En dat is fijn, toch?

LEES OOK:

BEKIJK OOK:

De leukste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Cosmo UK. Beeld: Shutterstock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden