null Beeld

Iedereen wist het – Lydia Gouardo

redactie

Vaak werd ze dagenlang opgesloten op zolder en soms, als ze erg mishandeld werd, liep ze weg van huis. De politie bracht haar steeds weer terug en deed, ondanks de smeekbedes van Lydia, niets om haar te helpen. Er was in haar hele omgeving eigenlijk niemand die ingreep, de buren niet, de politie niet en de artsen in het ziekenhuis, waar Lydia haar zes kinderen kreeg, niet. Zelfs toen haar vader na de bevallingen opschepte dat hij de vader van de kinderen was, werd er niet ingegrepen.

Pas nadat haar vader in 1999 stierf, begon Lydia pas te beseffen hoe gehersenspoeld ze eigenlijk was. Ze begon erachter te komen dat wat haar was overkomen niet normaal was. Ze daagde haar stiefmoeder voor de rechter, die uiteindelijk in 2006 tot vier jaar gevangenisstraf werd veroordeeld.

‘Iedereen wist het’ brengt de harde werkelijkheid van het leven van Lydia op een prachtige en tegelijkertijd gruwelijke manier in beeld. Het is een verhaal wat je niet snel zal vergeten.

Iedereen wist het – Lydia Gouardo, Uitgeverij Arena

ISBN 9789089900531, Prijs € 17,95, Genre biografie, Soort paperback

Verschijningsdatum maart 2009

U kunt ‘Iedereen wist het’ van Lydia Gouardo hier bestellen.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden