null Beeld

“Ik heb geen behoefte aan etentjes met collega’s”

Alinda (37): “Ik werk in een team met vijf collega’s. Zij plannen soms etentjes en borrels buiten werktijd, waar ik geen behoefte aan heb. Meestal verzin ik een smoesje, maar ik houd niet van liegen. Hoe ben ik duidelijk zonder de sfeer te verpesten?”

Duidelijk zijn

“Niets mis mee om eerlijk te zeggen dat je werk en privé wil scheiden. Houd het bij jezelf en benadruk dat het niet aan je collega’s ligt, dan komt het vast goed. En je kunt misschien aangeven wanneer je wél mee wil, zoals bij speciale gelegenheden als een kerst- of nieuwjaarsborrel. Dan zit de deur niet helemaal dicht.”
Leontine Schuijff

AF EN TOE MEE

“Misschien kun je wel af en toe een keer meegaan? Als jullie een goede band hebben, dan snappen je collega’s vast wel dat je niet altijd tijd (en zin) hebt. Daar is meer begrip voor dan je denkt!”
Eline

Gesteld op privéleven

“Eerlijk zijn! Ik heb vierentwintig jaar bij een bedrijf gewerkt en er zijn in die tijd misschien een of twee collega’s bij me thuis geweest. Meegaan met bedrijfsuitjes deed ik wel, maar als er onderling iets werd georganiseerd ging ik nooit mee. Op het werk was ik sociaal, daarbuiten was ik gesteld op mijn privéleven.”
Els van Katwijk

GEEN SMOESJES

“Ik zou gewoon eerlijk zeggen dat je er geen behoefte aan hebt. Eerlijk zijn is beter dan smoesjes verzinnen, want als dat uitkomt, dan is de sfeer pas echt verpest. Je kunt ook eens meegaan om iets te drinken en te kletsen, wie weet smaakt dit toch wel naar meer en heb je je al die tijd vergist!”
Marijke Depestel

En dit zegt de deskundige

“Ga op een zelfgekozen moment het gesprek hierover aan. Het is belangrijk een complete boodschap af te geven, met zorg voor jezelf én de ander. Vertel niet alleen wat je níet wilt, maar ook wat je wél wilt. Bijvoorbeeld: ‘Ik vind een goede sfeer op het werk belangrijk en geniet van onze samenwerking. Tegelijkertijd wil ik graag mijn werk en privé naast elkaar laten bestaan. Ik vind het spannend om dit te zeggen, omdat ik bang ben dat jullie je misschien afgewezen voelen. Wat vinden jullie ervan?’ Als je het moeilijk vindt om het aan je hele team tegelijk te vertellen, kun je er eerst met één collega over praten. Zo kun je oefenen op je verhaal en je organiseert wat steun voor jezelf. De kans is groot dat jij niet de enige bent die het nogal intensief vindt. In gezellige teams hebben mensen vaak de neiging om hun autonomie wat op te offeren ten behoeve van het teamgevoel. Zo’n eerlijk gesprek is moeilijk, maar levert als team ook een verdieping op.”
Wietze van der Laan, psychosociaal therapeut kempler-instituut.nl

  • Productie: Chanan Foppen
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden