null Beeld

PREMIUM

“Ik wil weer contact met mijn jeugdliefde”

Redactie

Tamara (51):

“Een paar jaar geleden ben ik gescheiden. Toevallig kwam ik onlangs mijn jeugdliefde tegen op Facebook, hij blijkt ook gescheiden te zijn. Ik heb goede herinneringen aan hem en zou weer contact willen. Hoe pak ik dit het beste aan?”

Goed nadenken

“Hij is een andere persoon geworden, net als jij. Ervaringen maken je anders. Het kan goed aflopen, maar ook fout gaan. Wat was de reden waarom het toen niet goed ging? Zal dat nu anders en beter zijn? Denk daar goed over na voordat je weer contact zoekt.”
Linda

Vertrouwen opbouwen

“Voeg hem toe op Facebook en begin te babbelen over vroeger. Start langzaam om het vertrouwen op te bouwen en wie weet…”
Els

Diverse kanten

“Zoek contact met hem en kijk hoe het uitpakt, dat kan diverse kanten op gaan. Accepteert hij je vriendschapsverzoek en beantwoordt hij je berichten? Laat het dan gaan zoals het gaat. Krijg je geen reactie? Dan wil hij geen contact.”
Fenna

Bescherm jezelf

“Ze zeggen: oude liefde roest niet. Maar het is wel verstandig om hier voorzichtig mee te zijn. Jullie zijn natuurlijk niet voor niets uit elkaar gegaan. Dat is misschien reden genoeg om jezelf te beschermen en het niet te doen.”
Marieke

En dit zegt de deskundige

“Ik hoop dat je in de afgelopen periode een beter beeld hebt gekregen van wat je wil en steviger in relatie tot jezelf bent gaan staan. Dit is belangrijk voor een volgende relatie. Een jeugdliefde is een romantisch ideaal. Het was ook een heel andere levensfase zonder bijvoorbeeld een gezin en een huishouden. Ik kan me voorstellen dat het verlangen terugkomt door de fijne herinneringen. Maar besef dat jullie beiden nu een heel leven achter de rug hebben. Ga met een open en nieuws-gierig hart, maar zonder hoge verwachtingen, dit avontuur aan. Geef aan dat je het leuk zou vinden om elkaar te ontmoeten en onderzoek of dit een oude vlam of een nieuwe liefde is.”
Joey Steur, relatie- en gezinstherapeute, praktijkdeliefde.com

  • Productie: Chanan Foppen

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden