null Beeld

In 16 dagen van Chicago tot L.A.

De hoofdstraat van Amerika

Libelle Admin

In 1926 werd de eerste verbinding aangelegd van het noordoosten naar het westen van Amerika. Route 66 begon in ‘windy city’ Chicago en eindig­de aan het zonnige strand van Santa Monica, in Los Angeles. De route werd gevormd door een web van lokale wegen. Het wegdek liet in het begin te wensen over: de afstand van 3940 kilometer ging deels over klinkers, grind en zand! In 1938 werd Route 66 geasfalteerd. Op recente kaarten wordt de bekendste weg ter wereld niet meer vermeld. ‘The Main Street of America’ werd in 1985 – na bijna zestig jaar trouwe dienst – opgeheven. Tegenwoordig maak je de roadtrip aan de hand van de bekende Route 66-schildjes langs de weg.

Highway-weetje

Route 66 doorkruist maar liefst acht staten: llinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona en Californië, en ook nog eens drie tijdzones: Central, Mountain en Pacific.

Into the great wide open

Trokken generaties giechelende bakvissen en opgeschoten puberjongens in Nederland massaal de ‘wijde wereld’ in tijdens een NS Tienertoer, de Amerikaanse weg naar volwassenheid is niet compleet zonder het maken van een ‘roadtrip’. Ook voor de oudere-jongeren onder ons geldt: met de haren wapperend in de wind, de stereo op tien en beeldschone landschappen die elkaar in duizelingwekkend tempo afwisselen, ervaar je een ultiem gevoel van vrijheid.

Hotel California

Route 66 speelt een grote rol in de Amerikaanse geschiedenis van de vorige eeuw. Zo vormde de beroemde weg tijdens ‘The Great Depression’ de vluchtroute voor arme inwoners uit het droge binnenland. Alle hoop was gevestigd op ‘het beloofde land’: Californië. John Steinbeck beschrijft deze exodus prachtig in The Grapes

of Wrath (1939). Als in de fifties de welvaart toeneemt, wordt Route 66 opnieuw overspoeld met rondtrekkende Amerikanen: nu vakantie-vierend in grote familieauto’s! Langs de route ontstaan in die jaren allerlei ‘Mom & Pop’ uitspanningen, familiebedrijfjes die zich richten op de reiziger, zoals benzinepompen, diners en motels.

Voor de betere Mom & Pop-motels langs de route, zie www.route66motels.com.

‘Highway to Heaven’-highlights

Natuurlijk, het gaat om de reis, niet om de bestemming. Maar dat betekent niet dat er een gebrek aan hoogtepunten is langs Route 66: swingend Chicago aan Lake Michigan, St.Louis aan de Mississippi, de glitter & glamour van Holly­wood, de druipsteengrotten van de Meramec Caverns en de piekende rotsen en duizeling­wekkende kloven van de Grand Canyon. En plan een pitstop bij het Midpoint Cafe, halverwege de route, voor een kop koffie en een krabbel in het gastenboek.

Libelle reisaanbieding

16 dagen/15 nachten vanaf € 1413,- p.p.

Een tour langs de originele Route 66, die loopt van Chicago tot Los Angeles. U komt ook langs indrukwekkende andere steden zoals St. Louis en Albuquerque. Geniet van de charmes van deze steden en de diverse hoogtepunten langs ‘the mother road’: van echt Amerikaanse ‘diners’ (restaurants), het natuurschoon van de Grand Canyon,

het strand van Santa Monica, van prachtige musea en de authentieke Route 66 benzinepompen. Get your kicks on Route 66!

Inclusief

- Retourvlucht KLM incl. luchthaven-belasting en taxen.

- Avis full size-huurauto van dag 3 t/m dag 16.

- 15 hotelovernachtingen op basis van logies. Een routeboek met informatiefolders.

Exclusief

- One way toeslag huurauto (ong. $ 500,-, ter plaatse te voldoen).

- Eventuele entreegelden. Maaltijden.

- Eventuele parkeer-/tolgelden.

Overig

- Vlucht is gebaseerd op een retourvlucht met KLM (T-klasse) vanaf Amsterdam. Het is ook mogelijk te reserveren met gebruikmaking van andere maatschappijen en/of vertrekhavens.

- U verblijft in 3-sterrenhotels.

- Dagelijks vertrek mogelijk (boekbaar t/m oktober 2010 en vanaf april 2011).

- Voor uitgebreide voorwaarden zie www.ustravel.nl

- Ustravel.nl is onderdeel van Nova-tours en aangesloten bij het ANVR, SGR en IATA. Contactinformatie: Nova vakantiereizen, 024-677 87 50, beuningen@nova-tours.nl.

Wilt u de hele route bekijken? Download deze. Route 66

null Beeld

Bekijk deze reisaanbieding en modereportage ook in Libelle 20.

null Beeld

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden