null Beeld

In déze provincie hebben de meeste mensen last van verkeersoverlast

Scheuren door de bebouwde kom, fietsers afsnijden, onmogelijke inhaalmanoeuvres: verkeersoverlast komt in vele vormen. Maar dat het vervelend en bovenal gevaarlijk is, is een ding dat zeker is. 

Susan Dalstra

In de provincies Zuid-Holland en Limburg kunnen ze daar over meepraten. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat deze inwoners de meeste verkeersoverlast ervaren.

Agressief rijgedrag

Het onderzoek werd gedaan onder 135.000 Nederlanders van 15 jaar en ouder. De vragen werden onderverdeeld in hardrijden, parkeerproblemen en agressief gedrag. In Limburg blijkt vooral hardrijden een grote ergernis, terwijl Zuid-Holland vooral moeite heeft met parkeerproblemen. Beide provincies scoren ook het hoogst wanneer het aankomt op agressief rijgedrag.

Dichtbevolkte buurten

Overigens betekent dit niet dat het in de rest van Nederland pais en vree is. Ruim 80 procent van de deelnemers geeft aan dat ze in hun buurt verschillende vormen van verkeersoverlast ervaren. Hardrijders vormen voor 6 op de 10 Nederlanders een probleem en 2 op de 10 mensen klagen over agressief rijgedrag. Het zal je niet verrassen dat dit vooral in de dichtbevolkte buurten een probleem is.

In de dunbevolkte buurten wordt daarentegen harder op het gaspedaal getrapt, maar dat ervaren mensen daar dan weer minder als een probleem.

Heel eerlijk: kijk jij weleens op je telefoon tijdens het autorijden? Deze vrouwen biechten op.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTL Nieuws. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden