null Beeld

In yogaland van Marciel Witteman

Libelle Admin

Yogalessen, was het antwoord van Marciel Witteman. Opeens bleek het gros van haar vriendinnen ook aan yoga te doen. Of dat heel graag te willen. En haar werkgevers, collega’s en andere passanten wilden alles weten van haar zoektocht naar rust en diepgang: welke yogaleraar past bij mij, welke meditatievorm zal ik kiezen, zou boeddhisme iets voor me zijn?

Witteman was van enthousiaste leek ongemerkt uitgegroeid tot yoga-autoriteit. Maar wel een onbeholpen autoriteit, nog steeds te druk en veel te stijf voor de lotushouding. Helemaal geen toonbeeld van yoga-lenigheid, spirituele balans en heiligheid. Integendeel.

’In yogaland’ is het hilarische verslag van een zoektocht naar innerlijke rust en geluk. Niet in een ashram in India, maar in het hectische bestaan van een moeder in het Nederlandse stadsleven. Daar waar drukke kinderen moeten worden opgevoed, en familie en vrienden liefdevolle aandacht verdienen. Ook al zijn ze nog zo irritant.

Fragment

‘Als ik in de drukke, vieze straat de brandschone rode deur open en de hal van het kraakheldere gebouw binnentreed, word ik door drie nog kraakhelderdere dames met een warme glimlach begroet. Ik schat dat ze in leeftijd variëren van dertig tot vijftig jaar. Ze stralen de rust en liefde uit die hun spirituele academie belooft. En rust is wat ik wil.’


In yogaland – Marciel Witteman, Uitgeverij Balans

ISBN 9789460030192, Prijs € 16,50, Genre autobiografie, Uitvoering paperback

Verschijningsdatum mei 2009


U kunt In yogaland van Marciel Witteman hier bestellen.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden