Vrouwen Beeld Getty Images
VrouwenBeeld Getty Images

PREMIUM

Ingrid (36): “Hij stelde voor de rekening te delen. Uit respect voor mij...”

Iedereen heeft een verhaal. Groots en meeslepend of juist klein en ontroerend. Deze week vertelt Ingrid (36) over haar relatie met een gierige man.

Tineke BeishuizenGetty Images

Ingrid (36): “Ik heb één keer een vaste relatie gehad. En ik heb drie jaar samengewoond. Nadat het uitging, ben ik een tijd alleen geweest. Soms ontmoette ik een man die me wel leuk leek, maar nooit leuk genoeg om me te binden. Ik heb een drukke baan en genoeg gezellige mensen om me heen om me nooit eenzaam te voelen en ik ben geen type voor een datingsite.

Toen ontmoette ik deze man, en voor het eerst was er een vonkje dat ik lange tijd niet had gevoeld. Hij kon weleens iemand zijn voor meer dan af en toe een afspraakje en een nachtje samen, dacht ik. Wel merkte ik meteen al dat hij een paar eigenaardigheden had. Zo zei hij tijdens onze eerste afspraak in een restaurant dat ik hem het type zelfstandige vrouw leek dat er niet van hield om onderhouden te worden. Dus uit respect voor mij stelde hij voor om de rekening te delen. Mij maakte het weinig uit, al had ik het ook geen bezwaar gevonden als hij had betaald. Dan zou ik een volgende keer wel betalen, maar dit was ook goed.

Toen we closer werden, begon het me op te vallen dat hij wel erg met geld bezig was. Hij was altijd uit op voordeeltjes en wist precies waar je moest zijn voor de beste aanbiedingen. Na een tijdje brachten we steeds vaker het weekend samen door. Dan stelde hij steeds voor om bij mij af te spreken. Zo kon hij thuis de verwarming een paar dagen laag zetten en dat scheelde weer in de energierekening. Na verloop van tijd begon ik er een ongemakkelijk gevoel bij te krijgen en ging ik er steeds meer op letten.

Toen kwam het weekend dat we naar een tentoonstelling in Maastricht gingen. Onderweg moesten we tanken en bij het pompstation stond hij erop dat ik de helft van de benzine zou betalen. Opeens viel het kwartje, ik had te maken met een krent. Een man die aan alles een prijskaartje hing. De tentoonstelling was zeer de moeite waard, maar diezelfde avond heb ik het uitgemaakt. Dat voelt nog steeds als een opluchting.”

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden