Interview Anna Drijver

redactie

Barry Atsma speelt Stijn, Carice van Houten is Stijn’s vrouw Carmen en Anna Drijver kruipt in de rol van Roos, de geheime liefde van Stijn.

Paspoort


Naam:

Anna Drijver


Leeftijd:

25


Verliefd, verloofd, getrouwd:

Verliefd


Bekend van:

Bride Flight, Stella’s Oorlog, en binnenkort Komt een Vrouw bij de Dokter.


Wat verwachten we niet van je?

Wat is een liefhebberij die het verst van je af staat? Ik ben gek op schildpadden. Ik heb er twee, al meer dan 15 jaar lang, ze leven nu bij mijn ouders in de tuin. Ook spaarde ik vroeger alles van schildpadden.

Waar gaan we je komend seizoen in zien?

Op 26 november in de film Komt een Vrouw bij de Dokter van Reinout Oerlemans en verder speel ik in het nieuwe seizoen in De Co-assistent op Net 5.

Welke film, theaterstuk en/of tentoonstelling ga je zeker zien in het komende seizoen?

De kunstbiënnale in Venetië is mijn favoriete tentoonstelling en wil ik niet missen. Ook kijk ik uit naar de voorstelling van Ivo van Hove Glenngary Glenn Ross naar David Mamet, dat vind ik een heel sterk verhaal met sterke mannenrollen. Ook wil ik naar De Kersentuin in de regie van Erik Vos bij het Nationale Toneel. En verder ben ik benieuwd naar Nederlandse producties zoals Spangas, met mijn Co-assistent collega Tim Murck in een hoofdrol en Happy End van Frans Weisz.

Welk boek ligt er op je nachtkastje?

De Eenzaamheid van de Priemgetallen van Paolo Giordano. Nou ja die heb ik eigenlijk al uit. Verder ben ik begonnen in Gabriel Marquez’ Verzamelde verhalen en de autobiografie van Fran Drescher (The Nanny) Achter de Lach. Deze heb ik voor één euro op Koninginnedag gekocht. Ik vind haar heel inspirerend.

Zijn er jonge talenten die we in de gaten moeten houden en waar kunnen we ze in zien?

Annemaaike Bakker speelt dit najaar in De Kersentuin onder regie van Erik Vos bij het Nationale Toneel. Zij is een heel bijzondere actrice.

Voor welk tv-programma blijf je in het nieuwe seizoen thuis, noem ook eventuele Guilty Pleasures?

Ik ben dol op Louis Theroux, kijk graag Cafe de Liefde van Bram van Splunteren en Mad Men. Guilty Pleasures zijn voor mij The Hills en The City. Dat gaat helemaal nergens over en toch lijkt het dramatisch.

Wat is volgens jou de leukste culturele stad van de wereld en kun je 3 persoonlijke favoriete stekjes noemen (qua cultuur, maar lekker koffietentje of fijn park is ook leuk)?

Berlijn! Het Hamburger Bahnhof is een prachtig museum. Verder is de White Trash is een gekke maar leuke kroeg met bandjes en je kunt heerlijk aan het water zitten.


Wie waren je muziek/film/tv-idolen toen je opgroeide?

Michael Jackson! Door zijn clips begon werd mijn fantasie aangewakkerd en wilde ik dansen en optreden. Grease was een van de eerste videos die ik zag en vond ik ook te gek. Mijn eerste LP was van The Bangles (Eternal Flame)

Wat is je ultieme droomrol en wie zou dan je tegenspeler zijn?

De getemde Feeks met Patrick Stewart. Als tegenspeler zou ik Petruchio kiezen. Of de Bond-Girl die James Bond aankan, tegenover Daniel Craig.

Hoe bereid je je voor op een première?

Ik doe yoga oefeningen en een beetje stretchen.

Hoe vier je een geslaagde voorstelling en met wie?

In de kroeg met m’n beste vrienden en vriendinnen. Een niet geslaagde voorstelling trouwens ook.

Vertel eens over je personage in Komt een vrouw bij de dokter?

Roos krijgt iets met Stijn terwijl zijn vrouw kanker heeft. Roos schildert, is kunstenares en handelt Online op de beurs. Ze is zelfstandig en sterk en leeft in het moment.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden