Interview met Beau van Erven Dorens

Redactie Libelle.nl

Beau van Erven Dorens (41) is schrijver en presentator bij SBS. Hij is getrouwd met Selly, samen hebben ze vier zoontjes: de tweeling Bram en Tijn (10), Bobbie (8) en Jan (6).

Beau, wat vind je van je typering?

“Wat was het ook alweer? De jongensman? Dat vind ik eigenlijk wel een goeie. Je hebt van die mensen die al vroeg een beetje ouwelijk zijn, als in ‘wijs’. Dat heb ik niet. Het nadeel is dat ik denk dat ik alles kan. Ik gedraag me in de buurt van 27-jarigen als iemand van 27 en dat is toch een beetje triest, vind je niet? Maar zo voel ik me wel!”

Denk je dat je nog eens ouder wordt? Ik zou denken dat je als vader van vier soms wel een reality check krijgt.

“Ik was dertig toen ik vader werd en ook nog van een tweeling. Dat maakt je van het ene moment op het andere zo enorm volwassen en verantwoordelijk. Maar kinderen zijn zo mooi, zo teer en broos. Wij hadden een tweeling-huilbaby, maar daar kwamen we pas na een jaar achter. De dokter vroeg op een dag hoeveel ze eigenlijk sliepen. Ach, ik heb dat nooit erg gevonden, hoe zwaar het ook was. Soms had ik maar een uurtje geslapen als ik RTL Boulevard presenteerde.” Vier kindertjes is echt veel. Wilde je dat altijd al?

“Ja! Als je met een tweeling begint, heb je al een voorsprong. Selly en ik wilden veel kinderen, maar bij vier dacht ik opeens: don’t push your luck. Vier gezonde kinderen, ik ben daar zó dankbaar voor, maar als ik zo’n klein hummeltje zie, dan smelt ik wel. Ik vind het zo lief… Jij hebt echt geen idee waar ik het over heb, hè?”

Ik vind baby’tjes heel lief, echt! Maar ik denk nooit: laat ik er eentje mee naar huis nemen.

“Ach, het is zo leuk! Het zijn nu vier leuke, slimme mannetjes met wie ik kan lachen, reizen, stappen en ondernemen. Het grootste geluk is om naar ons huisje in Zeeland te gaan, daar geniet ik echt met volle teugen van. Pannenkoeken bakken, spelletjes spelen, heerlijk!”

Je hebt een echt mannenhuishouden. Dat is best zielig voor je vrouw!

“Dat zegt Selly soms ook wel, maar ze is een heel sterke vrouw. Elke dag brengen we samen lopend de kinderen naar school. Soms drinken Sel en ik daarna nog een kop koffie waarna zij naar haar school gaat. Ze geeft drie dagen in de week Franse les. Die dagen hebben we een pooltje van oppasstudenten die de kinderen van school halen. Ik probeer te zorgen dat ik voor het eten thuis ben, ik vind niets leuker dan koken met een fles wijn erbij. Al schiet dat er vanwege mijn onregelmatige werk vaak bij in. Maar zodra het kan, wil ik thuis bij de kinderen zijn.”

Welke cover zou Selly kiezen?

“Ik denk Thomas Acda. Vooral voor het interview – ik denk dat ze het wel leuk zou vinden om te lezen wat hij doet. Fysiek weet ik het niet eigenlijk. Zal ik het even vragen? Selly, Sel! Welke man zou je kiezen: Humberto, Thomas, Jeroen of Daniël? Kijk uit wat je zegt! Nee, Sel, niet mij. Wie zou je kiezen: Daniël, Thomas… Daar hoefde ze geen seconde over na te denken: Daniël.”

Daniël is een strakke man. Het viel mij op dat jij ook strak bent. Hoe kan dat?

“Ik heb een rare hobby: ik ren marathons. En halve marathons. Dat soort dingen. Ik ben een vraatzuchtig type, ik houd van lekker eten. Door te sporten blijft het in evenwicht.”

In januari ga je samen met Jeroen The Winner is… presenteren. Wat ga je nog meer doen dit jaar?

“Half februari begint De wereld van Beau bij SBS. Ik ben naar een onbewoond eiland geweest waar ik bijna het leven heb gelaten – dat was behoorlijk spannend. Daarnaast heb ik meegetraind met een professionele schaatsploeg, ik heb meegedaan aan worstelwedstrijden en ik ben naar Las Vegas geweest om 25.000 euro te vergokken.”

Wat is het geheim van een goed huwelijk?

“Verschillig blijven. Dat is het eerste wat me te binnenschiet.”

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden