Interview met Humberto Tan

Humberto Tan (46) is radio- en tv-presentator. Hij woont samen met zijn vriendin Ineke, dochters Julia (11) en Isa (14) en zoontje Benjamin (4).

Redactie Libelle.nl

Hoe vind je je cover?

“Ziet er erg mooi uit! Ook die van de andere mannen trouwens. Jeroen van der Boom zie ik regelmatig omdat ik veel in het land presenteer en vaak treedt hij dan ook op. Leuke gast om mee te praten. Mooi ook dat hij van zanger de overstap naar presentator heeft gemaakt.”

Het is andersom: Jeroen van der Boom is begonnen als presentator, maar hij was toch beter in zingen.

“Echt waar? Toch leuk dat het grote publiek hem ook kent.”

Ken je de andere mannen? Voor welke Libelle-cover zou je vrouw vallen?

“O jeetje. Daniël Boissevain ken ik niet. Thomas ken ik als echte voetballiefhebber, die kun je uittekenen op gympjes en is een grapjas. Beau is een creatieve geest, soms een ongeleid projectiel… Voor welke cover zou mijn vrouw vallen? Lastig. Ik denk Daniël Boissevain qua uiterlijk. En ik denk op Beau vanwege dat eigene. Daar houdt ze wel van.”

Ik ben even vergeten hoe we jou hebben getypeerd… Hoe zou je jezelf typeren?

“Ik denk toch wel als type man van de wereld.”

Dat was ’m! Dat was onze typering van jou.

“Kijk! Maar dat ben ik ook wel. Ik sta open voor nieuwe ideeën, ben nieuwsgierig en dat blijf ik ook. Ik houd van reizen, van lekker eten en drinken. En ik heb interesse in mijn omgeving, in andere mensen.”

Welke slechte manneneigenschappen heb jij?

“Ik geef onmiddellijk toe dat ik over de spullen op de trap heenstap. En nee, daar krijgen we geen ruzie over omdat mijn vrouw dan zegt: ‘Je stapt over de spullen heen.’ En dan raap ik ze op. Sterker nog, ik leg er zelfs spullen bij zodat ik ze kan meenemen naar boven als mijn vrouw zegt dat ik erover heen stap. En ja, ik laat ook mijn sokken slingeren.”

Je zoontje is pas vier, maar ben je blij dat je nu een medeman in je huishouden hebt?

“Nou, hij is nog erg onder de invloed van zijn zussen, hoor. We delven toch het onderspit. Het is drie tegen tweeënhalf: de hond is ook mannelijk, die tel ik mee, zijn mannelijke energie is aanwezig. Bovendien is de hond een echte druktemaker.”

Ben jij een druktemaker thuis?

“Niet specifiek. Ik zou mezelf eerder saai noemen. Ik sta om kwart over vier op en kom vaak laat thuis, dus die drukte vindt bij mij vooral buitenshuis plaats.”

Waar zeurt jouw vrouw over?

“Mijn vrouw zeurt niet.”

O nee, alle vrouwen zeuren, behalve die van jou!

“Mijn vrouw zou wel willen dat ik vaker thuis was, maar ze zeurt er niet over. Ze vraagt wel eens of ik iets beter kan plannen om vaker thuis te zijn. Dat is geen zeuren!”

Ben je een billen- of borstenman?

“Billen. Die vind ik mooi om te zien.”

Lekker dun of liever wat ronder?

“Liever wat ronder. Ik houd van gezond en bij dat enorm dunne krijg ik niet het gevoel dat het gezond is. Bovendien kun je met dunne mensen ook geen gezellige avond hebben volgens mij, niet gezellig samen eten. Alleen maar sla eten is saai, dan kun je geen humor hebben.”

Wat is het geheim van een goed huwelijk?

“Communicatie. Dat is het belangrijkste. Ik heb mijn vrouw net nog gebeld, meteen na de Libelle-covershoot, maar ze nam niet op. Ik ga om kwart voor vijf de deur uit en dan is het van belang dat we bellen om alles door te nemen.”

Weten je kinderen nog wel wie je bent?

“Jawel! Zij zijn het gewend. En woensdag probeer ik zo veel mogelijk vrij te houden. Dan haal ik de jongste twee van school en op zaterdag ga ik met Julia naar hockey. Het lukt niet altijd, maar ik probeer wel zo min mogelijk te missen.”

Meer interviews? Ga naar gezien-in-libelle

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden