Interview met Jeroen van der Boom

Wat vind je van je typering als no-nonsense man?

Libelle Admin

“Daar kan ik me wel in vinden. Weet je, ik heb altijd hard gewerkt en dat doe ik nog steeds, maar als je wat vaker op tv bent en in de hitparade staat, denken mensen soms dat het meevalt met die no-nonsense.”

Welke Libelle-coverman zou je vrouw uit het schap trekken als ze jou niet zou kennen?

“Lastig! Toevallig heeft ze met alle covermannen wel iets, daarom doe ik ook mee. Ze houdt van jongensachtige mannen en van mensen die door hard werken ver komen in hun vak. Maar als ze echt zou moeten kiezen? Ik denk Humberto. Hij is voor mijn gevoel het meest gesoigneerd en toch grappig.”

Humberto zei: “Leuk dat Jeroen nu bij het grote publiek bekend is…”

“Toen RTL me benaderde voor The Voice of Holland zei ik in eerste instantie nee. Ik maak muziek en ben gelukkig met wat ik doe. Maar ik realiseer me ook dat ik richting veertig ga. Er komt een moment dat ik niet meer in een feesttent ga staan. Niet omdat ik het niet leuk vind, maar omdat ik over tien jaar ‘oud’ ben.”

Wat is jouw slechtste eigenschap?

“Ik zuig energie. Ik kan enorm hyper zijn, maar dat komt doordat ik alles wat ik aanpak voor vierhonderd procent doe. De ruststand, even met mijn voeten op de bank, ik kan het niet. Ik kan niet ‘uit’.”

Je hebt twee zoons, een mannenhuishouden. Is dat erg voor je vrouw?

“Daan is de enige vrouw in huis, naar haar wordt goed geluisterd! Maar het is een echt mannenhuishouden, er is hier geen barbiepop te vinden en als ik naar de tuin kijk, zie ik zo tien voetballen liggen. Maar er is wel een bepaalde harmonie in huis, zeker.”

Doe je iets in huis, heb je taken?

“Strijken en wassen doe ik pertinent niet. Het klikt niet, ik kan het niet. Ik heb het gedaan – want dat moet ik wel van mezelf, ik wil ervaren hoe ik iets vind – maar heb besloten dat ik het nooit meer doe. Dat gedoe met die kleuren, waarom lichtblauw niet bij wit zou kunnen… Nee.”

Dany is meegekomen naar de fotoshoot. Ik kreeg het idee dat jullie het erg leuk hebben samen.

“Dat is ook zo. Dany is voor mij heel belangrijk, zij is goed in haar vak en heeft er ook geen enkele moeite mee om kritisch te zijn naar mij toe. We zijn maatjes. En soms zijn we heel ouderwets. Als we uit eten zijn en ik weet niet wat ik zal nemen, vraag ik het haar gewoon: ‘Daan, wat zal ik nemen?’ En ze pakt mijn koffer als we op vakantie gaan. Niet dat ik niets doe thuis, je zult me echt niet op de bank zien hangen terwijl zij bezig is.”

Luisteren je zoons beter naar haar of naar jou?

“Naar mama! Ik ben eerst de vriend, dan pas de vader. Laatst zei mijn zoon: ‘Ik krijg van jou nooit een klap op mijn billen en dat hoort wel, jij begint altijd te lachen.’ Tja… ik word blijkbaar niet zo snel boos. Daan houdt de lijn erin.”

Zeg Jeroen… ik zag stiekem dat jij best wel strak bent. Hoe doe je dat?

“Dat is goed om te horen. Sinds een maand of vijf train ik dagelijks. Ik word volgend jaar veertig en dan moet je wel! Drie keer per week optreden, is op mijn leeftijd net zoiets als drie keer per week stappen, dat trekt je lichaam ook niet. Ik moet in conditie blijven. Bovendien wil ik geen buik. Dat betekent dat ik veel moet sporten, want ik eet alles. Mensen zeggen dat het een verslaving wordt, sporten. Nou, echt niet, ik vind het nog steeds niet leuk.”

Vanaf 26 januari presenteer je samen met je Libelle-coverconcurrent Beau van Erven Dorens de nieuwe talentenjacht The Winner is…

“Het wordt een kwestie van twitteren en social media inzetten om ervoor te zorgen dat mijn cover de winkel uit vliegt! Het programma dat we doen, is een kruising tussen Deal or no deal en The Voice of Holland. Het zit heel slim in elkaar. Voor de Libelle-cover zijn we concurrenten, maar bij The Winner is… meer dan collega’s!”

Lees hier ook het interview van:

Thomas Acda en Daniel Boissevain

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden