null Beeld

Interview met liefdeskoppel Erik & Caroline

Eigenlijk hebben Caroline De Bruijn en Erik de Vogel twéé relaties met elkaar. Als Janine en Ludo in Goede tijden, slechte tijden, maar ook in het echte leven. Hoe romantisch! Dat wil niet zeggen dat hun start als stel gemakkelijk was.

online redactie Libelle Daily

In de media is de teneur vaak: showbizzkoppel, al 20 jaar samen, wat knap. Ervaren jullie als BN’ers een druk op je relatie die andere paren bespaard blijft?

Erik: “Een script dwingt je soms om behoorlijk intiem te zijn met iemand. In het gemiddelde bedrijf is dat bij de koffieautomaat niet zo aan de hand. Maar acteurs zijn een apart volkje wat dat betreft. Je bent bezig met make believe, dat wéét je. De ander werkelijk verleiden terwijl je aan het spelen bent, is not done. Daarmee breek je een soort erecode. Daar mag je nooit misbruik van maken, dan ben je heel onprofessioneel bezig.”

Caroline kijkt even opzij, en vervolgt met enige zelfspot: “Het gebeurt eigenlijk nooit dat 2 acteurs samen… Nee, heel onprofessioneel is dat, not done, dat doe je niet. En als je er al aan begint, kun je het maar beter 20 jaar volhouden ook.”

Ze doelt op het gegeven dat Erik getrouwd was, vader van 2 kinderen toen ze elkaar op de set ontmoetten. Geen ideale plek voor een liefde die opbloeit: een andere relatie in het spel, kinderen... Je bent collega’s en dat ook nog in het best bekeken tv-programma van Nederland.

Erik: “Het was ongelooflijk ongemakkelijk. Als toneelspeler ben je er helemaal niet op uit om dat uit de bocht te laten vliegen. Dat er ineens een bliksemflits insloeg omdat ik Caroline in de ogen keek, was op dat moment eigenlijk het grootste ongeluk dat me kon overkomen. Zowel professioneel gezien als privé.”

Caroline: “Ik voel een kop opkomen voor boven dit interview.” Op dicterende toon: “Caroline is het grootste ongeluk dat..."

Erik, lachend: “Nee, nee. Het liep nou eenmaal zo. Er werd ook nog eens voor ons besloten dat onze karakters een liefdesrelatie zouden krijgen. Dat combineren met die echte gevoelens, was niet te doen. Je kunt zo’n verhaallijn beter aangaan met een wildvreemde dan met een vrouw voor wie je daadwerkelijk gevoelens hebt, die ook nog eens niet mogen bestaan. Dat is een verschrikkelijke spagaat.”

LEES OOK: SIMON KEIZER: "IN DE KERN KAN IK BEST SCHAAMTELOOS ZIJN"

Als je er vervolgens aan toegeeft, wil je waarschijnlijk het liefst heel erg zeker zijn van je zaak. Maar erg veel zekerheid biedt de liefde ook niet?

Erik: “Je kunt in die zin niet zeker zijn van de liefde omdat je nooit zeker weet waar het naartoe gaat. Maar je kunt wel heel zeker zijn van de sprong die je moet maken. En van de durf die je moet hebben. Daar moet je jezelf voor overwinnen, want je duikt een ander heelal in.”

Is het nog steeds een gevoelig onderwerp?

Caroline, dreigend: “Ik had je bijna een pak slaag gegeven.”

Erik: “Ja, het is een gevoelig onderwerp, altijd nog. Ik was getrouwd, ik had en heb kinderen. Ik wist toen niet hoe het zich zou ontwikkelen. Het vaderschap nam en neem ik serieus, Caroline trouwens ook. Onze liefde ontstond. Werd groter en was omgeven met onmogelijkheden. Het was geen sinecure om daar zorgvuldig mee om te gaan. Dat kost tijd.”

Maar het is goed gekomen, op alle vlakken?

Caroline: “Vooraf is het niet te bedenken dat het deze uitkomst kan hebben. Je hoopt er stiekem op. Maar als ik het goed begrijp, is het een zeldzaamheid dat een relatie die startte zoals de onze, zich echt in goede harmonie ontwikkelt. Dat eigenlijk het gezin gewoon groter wordt. Een ongelooflijk geluk. Voor alle kinderen, voor alle betrokken volwassenen. Daar ben ik echt heel dankbaar voor.”

Lees het hele interview met Erik & Caroline in Libelle 8, vrijdag 12 februari in de winkel.

Interview: Caspar Pisters. Fotografie en styling: Rossi & Blake

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden