Interview met Maarten van Rossum

Mode interesseert u niet?

Libelle Admin

“Dat is te stellig beweerd. Toen ik nog een verslaafde CNN-kijker was, keek ik wel eens mode-shows en dan dacht ik wel eens – let wel: een hoogst enkele maal – die mode is elegant. Verder vind ik modemensen gekken die ze zouden moeten opsluiten. Want die modellen zijn natuurlijk allemaal heel rare vrouwen. Een soort skeletten zal ik maar zeggen. Skeletten met een rare heupwieg.”

Wat vindt u mooie vrouwen?

“Tsjonge, dan zouden we de straat op moeten.”

Bent u een vrouwenkijker?

“Op een heel normaal niveau hoor.”

Hebt u wel eens last van het omkijkreflex?

“Ik kijk nooit om.”

En als u in Italië bent, waar de mode en de vrouwen prachtig zijn?

“Nou ik ben vorig jaar voor het eerst in Rome geweest en ik vond het fantastisch, maar niet vanwege de vrouwen. De gebouwen en de kunst, de musea: ik had spijt dat ik niet eerder was geweest.”

Kijkt u liever naar kunst en architectuur dan naar mensen?

“Ik kijk ook naar de mensen. In Amerika valt het me altijd op hoe lelijk de kleding is. Amerikanen hebben geen kaas gegeten van esthetiek.”

Houdt u van schoonheid?

“Een aardig ontwerp vind ik wel aangenaam.” Maar mooie kleding interesseert u niets. “Nee. Het wordt ook niets bij mij. Zelfs als je mij voor duizenden euro’s zou kleden, zou het er binnen vijftien

uur uit zien als één grote hobbezak.”

Beschouwt u zichzelf als een hobbe-zak?

“Ja. Als ik mezelf zie bewegen, denk ik: wat een afschuwelijke motoriek. Ik had ooit een rolletje in een film van Theo van Gogh. Mijn dochter zei na de première: ‘Pa, je moet hier niet in doorgaan.’ Echte filmsterren kunnen niet alleen goed acteren, maar hebben ook een specifiek motorisch talent. Dat is bij mij volledig afwezig. Ik kan ook niet dansen, maar gelukkig kan niemand me daar meer toe dwingen.”

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden