null Beeld

Is de postzegelbikini wel netjes?

Onze liefdesexpert Marleen Janssen schrijft elke week over relaties en seks.

online redactie Libelle Daily

Afgelopen week zag ik op Facebook de nieuwe badmode langskomen. Er ging een schok door me heen. Ik zag vier beeldschone jonge meiden met perfecte lijven over het strand paraderen. Hun bikini’s waren veel te klein.

Twee minuscule lapjes stof bedekten hun tepels en een postzegeltje beschermde hun genitale gebied. Nou ja, het was meer een bikinidraadje aan de voorkant.

Hè get, als dat maar niet snijdt, dacht ik.

En ik dacht: het is gewoon pornografisch (voor de nieuwsgierigen, google maar even op ‘microbikini’). Dit ging niet over kwebbelende vriendinnen die een dagje Zandvoort doen. Dit was een uitnodiging tot sex. Denk nou niet dat ik een preutse doos ben. Ik begrijp die meiden met hun jeugdige schoonheid echt. Zelf droeg ik op mijn 22e ook liefst een zo kort mogelijke rok om de jongens gek te maken.

Is de postzegelbikini een modegril? Ja natuurlijk. Maar hooggesloten, allesbedekkend of nietsverhullend… de postzegelbikini gaat eigenlijk over de zeven sluiers.

Ik schreef er al eerder over: we ontsluieren de liefde in zeven stapjes. Daar staan we nooit bij stil, maar als je naar kinderen kijkt, zie je hoe de natuur het bedoeld heeft. Als je zes ben zit je naast je vriendje of vriendinnetje. Als je acht bent geef je de leukste uit de klas een kusje op de wang. Op je dertiende is er de eerste tongzoen en als je zeventien bent ga je met hem of haar naar bed.

Sex begint in de vijfde sluier: dan ben je bloot. Er zit nog maar weinig tussen ‘alles bloot’ en de daad. Dat laatste sluiertje is de postzegelbikini.

Het lapje stof zegt: sla sluier 1, 2, 3 en 4 maar over. Je kunt zó naar de vijfde sluier. Daarom schrik je van het plaatje. Gelukkig is er geen reden tot paniek. De postzegelbikini ‘hoort’ eigenlijk niet, het gaat nét een stapje te ver. Maar het is louter een paringsdans. De beachgirls hopen zo een even aantrekkelijk mannetje aan de haak te slaan.

Wil je meer lezen over die interessante zeven sluiers van de liefde? Download hier gratis de eerste twee hoofdstukken van Marleens nieuwe boek. Dit Zouden Alle Mannen (En Alle Mannen) Moeten Weten.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden