null Beeld

Jan, Jans en de kinderen 40 jaar!

Libelle Admin

Het is een doorsnee gezin dat in herkenbare situaties terechtkomt. Ook al bestaat de strip al veertig jaar, de karakters worden niet ouder. Een van de redenen dat de strip zo populair blijft is dat de kakrakters zo lekker met hun tijd meegaan. Zo zijn in de strip de euro en het internet ook opgenomen.

Jan Kruis

Jan Kruis is de bedenker van Jan, Jans en de Kinderen. In het begin nam hij zijn eigen gezin als uitgangspunt voor de strip. Maar toen de strip zo bekend werd ging hij op een grappige manier ook politieke problemen aan de kaak stellen. In 1999 heeft Jan Kruis afstand gedaan van de rechten van de strip. Studio Kruis heeft de rechten overgenomen.

Feestnummer

Om de veertigste verjaardag te vieren van Jan, Jans en de kinderen is nummer 45 een echt feestnummer. Het boek staat weer vol met grappen, weetjes en hilarische gebeurtenissen. En om de verjaardag echt goed te vieren krijgt Jans haar bekende, vertrouwde knot terug!

In onderstaand filmpje vertelt Jan Kruis over hoe Jan, Jans en de kinderen tot stand is gekomen.

Het feestnummer ligt nu in de winkels!

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden