null Beeld Petronellanitta
Beeld Petronellanitta

PREMIUM

Jeannette Muller, moeder van influencer Sonny Lorenzo: “Opeens had heel­ ­Nederland een mening over mijn zoon”

Influencer Sonny Lorenzo (28) wilde altijd al beroemd worden. Na zijn optreden in Temptation Island ging het los. Zijn moeder Jeannette Muller (60) moet eraan wennen: “Als we samen gaan lunchen, zie ik dat terug op sociale media.”

Deborah LigtenbergPetronellanitta

“Dat Sonny met z’n koppie in de media kwam, verbaasde me niet. Het zat er al jong in. Als kind stond hij al op het toneel, altijd stralend, hij vond alle aandacht geweldig. Ik stond er dus niet van te kijken dat hij vorig jaar meedeed aan Temptation Island. Daarvoor zat hij met zijn vriendin Jaydi al in Wereldreis op wielen, waarin ze met een tiny house achter hun auto van Canada naar Zuid-Amerika reisden. Dat vond ik hartstikke leuk. Mijn kind ging de wereld verkennen met een filmploeg achter zich aan. Heel veilig, het gaf me een gerust gevoel. Bij Temptation Island was dat anders. Zo’n beetje alle stellen die daaraan meedoen, gaan uit elkaar. Op tv, voor het oog van heel Nederland. Niet echt iets waar je pottenkijkers bij wil. Sonny zag dat anders. Jaydi en hij waren drie jaar samen, hij vond het een goede relatietest. Dat het op tv kwam schrok hem helemaal niet af. Dat is die ­aandacht, hè? Daar houdt hij van.”

Overal een feestje

“Ik kende het programma niet. Toen ik zag waaraan hij nou eigenlijk ging meedoen, schrok ik. Wat een ellende. Vreemdgaan, zoenen met anderen, je kunt een hoop bagger over je heen krijgen als je dit allemaal laat filmen. Dat is ook gebeurd. Het begon al tijdens de opnames toen ik een gebroken zoon aan de telefoon kreeg. Hij was leeg en op, zei hij. Ik schrok. Sonny bouwt overal een feestje, maar hier keerde de groep zich tegen hem. Vanwege zijn uitspraken waarschijnlijk, hij heeft het hart nogal op de tong. Dat hij al snel beelden onder zijn neus kreeg van zijn vriendin die intiem was met een ander, vond hij heftig. Als ze de ware niet was, oké. Maar dat ze zo snel voor de bijl ging, vond hij moeilijk. Wat kun je dan als moeder? Niks. Luisteren, geruststellen, ­zeggen dat hij zichzelf moet blijven. Het liefst wilde ik naar Italië vliegen om hem op te halen, maar dat kon natuurlijk niet. Hij is zevenentwintig jaar en maakt zijn eigen keuzes. Sonny is altijd zó positief. Toen zijn vader acht jaar geleden plotseling een einde aan zijn leven maakte, was Sonny degene die de vrolijkheid erin hield. Ik vond het zwaar dat hij nu zo terneergeslagen was en ik hem niet even kon vasthouden. Ik maakte me ook zorgen. Het kwam straks allemaal op tv en ik was bang dat ­iedereen over hem heen zou vallen.”

null Beeld

Rare knot

“Dat gebeurde ook, opeens had iedereen een mening over Sonny. Ik snap het, want hij deed in Temptation Island grove uitspraken. Dingen waarvan ik dacht: ‘O jongen, zeg dat nou niet.’ Maar ik weet dat het allemaal niet serieus ­bedoeld was. Het was voetbalkleedkamerpraat, zoals dat soms gaat bij mannen met een drankje op. Alleen stonden er nu camera’s op, dat is nogal een verschil. Sonny ging beter met de kritiek om dan ik. Het is toch je kind, weet je. Je wilt het liefst dat iedereen ziet hoe leuk hij is, en nu gebeurde dit. Ik vind het knap hoe hij het heeft weten te keren tot iets positief. Door zijn woorden terug te nemen, heeft hij sympathie gewonnen. Hij deed mee aan een groot boks-event dat hij nog won ook. Ik moet wennen aan die bekendheid. Gaan we samen een broodje eten, dan zie ik mezelf terug op ­social media. Met mijn haar in een rare knot. Van mij hoeft het allemaal niet, maar Sonny heeft aandacht en wordt steeds beroemder, precies wat hij leuk vindt. Als hij maar gelukkig is.”

  • M.m.v.: Jake*s via Peek & Cloppenburg (jasje), Scotch & Soda (jurk), Dune London (sandalettes). Productie: Marije Ribbers. Haar en make-up: Astrid Timmer. Styling: Gwendolyn Nicole. Decor: Yolenth Hoogendoorn@Celeb Studio’s

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden