null Beeld

Jojanneke (45) heeft een man én een minnaar

Jojanneke (45) is al jaren gelukkig getrouwd met Bas, maar op sexueel vlak hadden ze nooit een echte klik. Toen kwam Joris. 

online redactie Libelle Daily

“De liefde tussen mijn man en mij is uit vriendschap geboren. Het voelt als diepe liefde, nog steeds, maar lichamelijk is het nooit een supermatch geweest. Onze behoeftes zijn te verschillend. In 10 jaar tijd hadden we nauwelijks sex, eigenlijk alleen toen we kinderen wilden. Het is niet dat we elkaar niet aantrekkelijk vinden en als we het deden, was het ook best fijn, maar het verwaterde steeds. Toch ben ik nog steeds blij met Bas. Er is totale acceptatie, we zijn eerlijk tegen elkaar en kunnen zelfs goed ruziemaken. Alleen dat ene, dat miste ik steeds meer."

Chemie

"Rond mijn 40e was ik somber, tegen het depressieve aan, daarom ging ik sporten. Na een tijdje zat ik veel lekkerder in mijn vel, ook mijn opgekropte sexuele energie kwam vrij. Daar had ik het met Bas over, want ik moest er iets mee, het maakte me onrustig. Ik vroeg of hij me in dat opzicht vrij wilde laten. Dat kon hij, zei hij, omdat hij me niet kon bieden wat ik nodig had. Via internet ben ik toen op zoek gegaan naar een minnaar. Dat was best spannend. Nu ruim een jaar geleden leerde ik Joris kennen. Al tijdens onze eerste afspraak voelden we dat de chemie goed was. We zien elkaar ieder weekend. Op zaterdagavond ga ik naar hem toe en op zondag ben ik weer terug. Voor Joris is het precies goed, hij heeft een drukke baan en door de week eigenlijk geen tijd voor een relatie."

Balans

"Bij Joris heb ik geen dagelijkse dingen aan mijn hoofd. We doen simpele dingen, soms gaan we naar een concert, hij kookt voor me. Kaarslicht. En we vrijen veel, er is passie. Hij lijkt meer op mij dan mijn man. Ik ben een dromer, Bas ziet altijd beren op de weg, Joris vliegt meteen met me mee. In de auto terug voel ik me verlicht, opgeladen. Thuis blijft mijn basis. Ik hou van mijn leven hier, van mijn huis, van Bas, en uiteraard van mijn kinderen, die ik zo goed mogelijk wil afleveren in de wereld. Ze hebben nu een blije moeder met genoeg energie, en dat is helaas weleens anders geweest. Bas heeft inmiddels ook een vriendin, dat is goed voor de balans tussen ons. Het is tegenwoordig heel ontspannen bij ons thuis, niemand heeft het gevoel dat hij iets tekortkomt. Eigenlijk zijn we allebei heel trouw, ook aan onze andere partners.”

De meest gelezen berichten van Libelle dagelijks in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor de Daily Update!

Interview: Caroline Griep. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden