null Beeld

Jopke (35) eindigde met een heel ander type dan ze voor ogen had

Jopke stelde zich haar grote liefde heel anders voor en het duurde dan ook eindeloos voordat ze aan haar gevoelens durfde toe te geven. 

online redactie Libelle Daily

“Ik had nóóit gedacht dat ik een relatie met Vincent zou krijgen. Hij is namelijk absoluut niet het type waarop ik dacht te vallen. Ik wilde een lange, avontuurlijke man die net als ik van reizen, snowboarden en motorrijden houdt. Het impulsieve surftype, zeg maar. Vincent paste zowel wat betreft zijn interesses als zijn uiterlijk totaal niet in dat plaatje. Hij was niet veel langer dan ik, al 40 en had nog nooit een serieuze relatie gehad. Jaar in jaar uit ging hij met dezelfde vrienden op vakantie naar Mallorca en hij stortte zich nooit in het onbekende. Hij was niet het soort man waarnaar ik op straat om zou kijken."

Geen geheime agenda

"Ik voelde me dan ook niet direct tot hem aangetrokken toen ik hem leerde kennen. Wel klikte het enorm en werden we meteen goede vrienden. Als we elkaar zagen, voelde het heel vertrouwd. Tijdens afspraakjes met een man met wie ik een relatie zou willen, zou ik me misschien toch leuker voordoen dan ik ben, of een geheime agenda hebben. Bij hem had ik dat helemaal niet. En dingen waaraan ik me anders zou kunnen storen, bijvoorbeeld dat hij heel nerveus met zijn voeten kan wiebelen, waren geen issue. Als vriend hoorde het gewoon bij hem en was het oké. Ik heb zo vaak gedacht dat het jammer was dat hij niet aan mijn eisen voldeed, want het voelde zó goed als we samen waren."

LEES OOK: THELMA (43) HAD EEN VAKANTIELIEFDE, MAAR THUIS EEN MAN

Toegeven

"Het heeft wel een jaar geduurd voordat we de liefde in onze vriendschap herkenden. Het hing al lang in de lucht, maar ik heb het constant weggeredeneerd. Tijdens een weekendje weg vertelde hij me uiteindelijk dat hij meer voor me was gaan voelen. Pas toen durfde ik ook eindelijk toe te geven aan mijn gevoelens voor hem. Inmiddels zijn we 4 jaar ontzettend gelukkig samen, waarvan al bijna 3 jaar getrouwd en hebben we een prachtige dochter. Ik ben dankbaar dat ik zo'n intense liefde en geluk mag ervaren. Hij is echt mijn rustpunt, mijn thuis. Achteraf ben ik blij dat hij niet past in het plaatje dat ik van mijn ideale man voor ogen had. Juist door de verschillen tussen ons, vullen we elkaar zo goed aan. Voor mij is hij nu de leukste, mooiste en liefste man die ik me kan voorstellen.”

Interview: Marloes Keizer. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden