null Beeld

K3 Zoekt K3: “We zoeken geen klonen van onszelf”

Miljoenen ouders hebben hun dochters erop zien dansen: de hits van de meidengroep K3. Dit jaar nemen Karen (40), Kristel (39) en Josje (29) afscheid. Maar niet voordat ze met de SBS-talentenjacht ‘K3 zoekt K3’ waardige opvolgsters gevonden hebben.

Elselien van Dieren

Want de dames mogen dan zelf toe zijn aan een nieuwe uitdaging, de K3-fans willen natuurlijk niets liever dan dat hun favoriete meidengroep blijft bestaan. Daarom hadden de jonge fans én hun (groot)ouders ook wat in de melk te brokkelen tijdens de audities van de talentenjacht.

Vakken

De potentiële K3-sterren stonden tijdens de voorrondes (deze worden uitgezonden vanaf 4 september) voor een publiek dat verdeeld is in 4 vakken: een vak met kinderen, een met moeders, een met vaders en een met grootouders. Zeggen 3 van de 4 vakken ‘ja’, dan openen de tribunes en komt de kandidate oog in oog te staan met K3 en de Belgische zenderbaas Gert Verhulst (ons beter bekend als het baasje van Samson).

De slappe lach

Volgens Kristel zorgde deze constructie voor een groot verrassingseffect bij de deelneemsters. “Ze wisten op voorhand niet dat ze ook al voor ons aan het optreden waren. Sommige kandidaten kregen van schrik de slappe lach toen ze ons zagen.”

Een beetje flauw

Of de zangeressen zelf weleens – net als Idols-jurylid Henkjan Smits bijvoorbeeld – in lachen uitbarstten tijdens een auditie? “Nee hoor”, vertelt het enige Nederlandse K3-lid Josje. “Als we moesten lachen had dat meestal met onszelf te maken. De audities werden opgenomen tijdens een hittegolf en we moesten veel en lang wachten, dan word je vanzelf een beetje flauw.”

Blond, donker en rood

Josje werd zelf 6 jaar geleden gekozen als dé vervangster van de eveneens blonde Kathleen. Geheel toevallig was dat niet. Josje: “We zoeken nu ook naar een mix van hoe wij eruit zien. Een blonde, donkere en rode K3.” Maar belangrijker is gelukkig dat je een beetje kunt zingen, je thuis voelt op het podium en – detail! – vrouw bent. Karen: “Wij zíjn K3, maar we zoeken geen klonen van onszelf.”

De K-factor

Kristel is het met haar K3-collega’s eens: “We zoeken naar de K-factor, maar wat we daarmee bedoelen is niet goed te omschrijven. Het betekent in ieder geval ook niet per se dat de 3 beste zangeressen K3 gaan vormen. Er moet iets tussen hen ontstaan, daar gaat het om.”

Meisjes met pit

Als het nieuwe K3 in november gevormd is, gaat het oude én nieuwe team samen op tour. Daarna valt het doek voor Karen, Kristel en Josje. En dan? Is er leven na K3? Kristel: “Laten we hopen van wel. We zijn 3 meisjes, eh… dames waar veel pit in zit. We zullen allemaal onze eigen weg inslaan, maar gaan elkaar ongetwijfeld weer tegenkomen.”

Alvast even terugblikken dan maar. Wat is het grootste misverstand dat over K3 bestaat?

Josje: “Ons leven lijkt een sprookje. Dat is het ergens ook, maar je moet ook gewoon heel vroeg opstaan, 3 shows op een dag spelen en je sociale contacten voor een tijd op een laag pitje zetten.” Als ze dan ook ergens naar uitkijken, is het om zelf de agenda weer in te vullen. Kristel: “Ik heb straks niet per se meer tijd, maar kan het wel zélf indelen. Ik heb jarenlang mijn vakanties en weekenden op K3 aangepast, nu hoeft dat niet meer.”

Wat is je absolute hoogtepunt als K3-lid?

Josje: “De opnames van onze tv-serie Hallo K3. Dat was echt onvergetelijk.”

Karen: “De Doornroosje-musical die we gemaakt hebben. Het is heel inspirerend om zo nauw samen te werken met een team. Ik heb die laatste avond echt wel een traantje gelaten.”

Kristel: “Ik vind het moeilijk om te kiezen, maar het idee dat we in al die jaren hebben bijgedragen aan de jeugdherinneringen van zoveel meisjes is toch wel heel bijzonder.”

En om af te sluiten: de meest memorabele blunder?

Josje: “Ik miste ooit mijn schoenen tijdens een kledingwissel. Stond ik daar in een politiepak met knalroze laarzen eronder. Charming.”

Kristel: “We stonden een paar jaar geleden op een podium in Brabant in een prinsessenjurk met lichtjes toen het brandalarm afging. We eindigden op de parkeerplaats in onze flikkerende pakken.”

Karen: “Tijdens een optreden maakte ik een heel suffe verspreking. Achteraf helemaal niet grappig, maar we kregen tóch de slappe lach en konden gewoon níet meer stoppen. De ouders op de eerste rij vonden het gelukkig ook heel geestig.”

K3 zoekt K3 is iedere vrijdag om 20.30 uur te zien op SBS6.

Beeld: SBS6

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden