Kati: VakantieStress

Vakantiestress.
Ieder jaar weer hetzelfde liedje. Ik ga op vakantie en neem mee…
Dit jaar dacht ik ga ik het anders doen. Ik ga de caravan niet volstouwen met kleren, of voedsel. Nee, we gaan maar naar Duitsland, dat is niet de bushbush, dus er is genoeg te koop daar. Ik neem het hoognodige mee en de rest kan ik daar kopen.
Dus ik heb rustig aangedaan. Ben niet te vroeg maar ook niet te laat begonnen. De caravan stond woensdagavond voor de deur en ik ben donderdagmiddag op mijn gemakje de boel gaan schoonmaken. Na zo’n jaar bij een boer in de stalling wordt de boel er niet schoner op tenslotte.
Ik heb op mijn gemak vrijdag eens wat kleren gepakt, nog staan strijken en ben langzaam maar zeker gaan inruimen. De kids zijn nog een dagje met hun vader naar het strand geweest en ik kon mijn gang gaan. Geen vuiltje aan de lucht, zou je denken.
Maar ik had buiten Vriend gerekend. Die is nogal een warhoofd. Ik leg dingen op vaste plekken in huis neer, hij presteert het nog om ze kwijt te raken.
Zo ook deze keer. De videocamera is al een driekwart jaar zoek. Nergens te vinden. Het ding kan geen pootjes gekregen hebben dus zou ergens moeten zijn zou je denken. Nou ja, dan maar zonder te filmen op vakantie, kan er niks aan doen. Ineens kwam hij erachter dat we ook geen barbecue in de caravan hadden liggen. Hoezo? Waar is hij anders? De schuur is overhoop gehaald, de schuur achter in de tuin ook, de zolder, alles! Maar het ding is en blijft kwijt. Net nieuw. Gewoon kwijt.
Kalm blijven, rustig, niet stressen, maar dat valt niet mee. Een man die alles zomaar "poef" kwijtraakt nog voor de echte vakantie begint, is al stressvol genoeg. En dan zijn we nog niet eens onderweg.

kati

Het ‘echte’ werk moet nog beginnen. Het rijden naar de camping toe. Zes hele uren lang onderweg met 2 pubers achterin die waarschijnlijk de eerste uren wel even stil zijn, maar niet lang daarna al beginnen te vervelen. Of diezelfde man die de weg kwijt gaat raken ondanks de TomTom of de uitgeprinte route, of de duidelijke aanwijzingen van ‘moi’.
Nee, vakantie is vooral leuk, laten we wel wezen. Maar dan vooral voor de kinderen of de mannen. Want wij vrouwen moeten gewoon doorgaan, het eten maken, de was doen, want je hebt altijd was, ruzietjes sussen, kleren klaar leggen, kinderen (pubers niet meer maar als ze klein zijn) onder de douche zetten, noem maar op. Hebben wij eigenlijk vakantie? Ik heb dan wel die 8 boeken in de caravan gelegd en mijn tekenspullen, maar zou ik ze ook daadwerkelijk allemaal kunnen lezen en kunnen gebruiken? Ik vraag het me af!
We zullen het zien, eerst maar morgen afwachten, de bbq kunnen we in ieder geval vergeten, hopelijk hebben ze in Duitsland ergens een leuke nazomerse aanbieding…
Tot over 3 (hopelijk stressvrije) weken!
http://www.youtube.com/watch?v=gTjF6Oo8riU


Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden