null Beeld

Kati: Zeuren en Klagen

Zeuren en klagen.
Nederlanders zijn een zeurend en klagend volk. Aan het worden of waren we dat al?
Het gros van de Nederlanders zeurt en klaagt nu eenmaal graag.
Over het weer wordt het meest gezeurd en gezanikt.
Jarenlang zeurt men dat we kwakkelwinters hebben en nu is het koud, vriest en sneeuwt het en wat denk je? Men zeurt en zanikt en klaagt dat het een lieve lust is, dat het sneeuwt!
Wees blij dat het een keer weer echt winter is! De meeste klagers stappen nota bene ‘s morgens in hun auto en zitten warm en droog tot aan de plaats van bestemming.
Degenen die bijna nooit klagen of zeuren, zitten vaak op de fiets of gaan te voet. Ze vinden het niet leuk, maar je hoort ze er niet over! Omdat ze het gewend zijn door weer en wind buiten te zijn!
Nederlanders klagen en zeuren vooral over het weer.
Het is te koud, te nat, te droog, te warm, te benauwd, te vochtig, het regent te veel, het sneeuwt te veel of juist te weinig. Er is teveel zon of te weinig! Over het weer valt veel te klagen!
Over de politiek kan ons volk zich ook zo heerlijk beklagen, vooral nu het kabinet gevallen is. Het is niet goed of het deugd niet! Maar nee, ‘we’ gaan niet stemmen hoor! ‘Het heeft toch geen zin!’ Dán mág je ook niet klagen, vind ik!
Vrouwen krijgen naar hun hoofd geslingerd: Moet je ongesteld worden? als ze een keer klagen over hun man, of over hun werk/baas. Vrouwen hebben toch de naam klagers te zijn? Of ze zeuren teveel dat de heren in het huis de kleren niet IN de wasmand maar ernaast gooien? (nu is dat vaak wel zo ;) ) Of dat het manvolk de handen niet uit de mouwen steekt. Maar heren? Zeuren jullie nu echt nooit?

kati

Vlak de sport niet uit. Mensen (voornamelijk mannen) die van voetbal houden, klagen (mannen zeuren niet natuurlijk) over ‘hun’ club. Dat ze verloren hebben, of dat de trainer niet goed is, of de nieuwe speler niet. Ze scoren niet. Er is altijd wel wat. Komende zomer zullen de heren dus wel weer heel wat te klagen en te zeuren hebben als het WK voetbal begint! (laten we hopen dat het meevalt)
Maar sinds vannacht hebben wij Nederlanders er weer wat te klagen bij! Sven Kramer heeft een kans op een Gouden Plak gemist! Och en wee, steen en been, want hoe heeft dit toch kunnen gebeuren!?
De coach krijgt de schuld, natuurlijk, bij voetbal krijgt een trainer ook de schuld terwijl ik denk: Zijn degene die het uitvoeren er niet debet aan dan? Kan Sven niet tellen? Of kijken in welke baan hij zit? Heeft hij tijdens het schaatsen tijd om naar zijn coach te kijken? Dan kan hij toch ook bijhouden wanneer hij moet switchen van baan? Of snap ik het gewoon niet? Is het echt leuker om hierover te klagen? Te zeuren, dat het beter had gekund?
Vanmorgen op de radio was een hele verhandeling, wiens schuld het nu was.
1 reactie vond ik wel erg grappig.
‘Het is de schuld van Essent’, zei een luisteraar van radio2. ‘Bij elke Gouden Medaille beloofde Essent 50 euro korting voor elke klant. Dat werd te duur, dus zijn er hele gok syndicaten bij betrokken die de boel hebben gesaboteerd.’ Ik lag net wakker te worden en schoot vreselijk in de lach.
Ook dat is een gedachte, ook al denk ik dat niet, maar er is weer wat om over te zeuren, niet waar?
foute wissel Sven Kramer
© KH

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden