null Beeld

Kerst kookworkshops

Libelle Admin

Na een gastvrije ontvangst met koffie of thee en iets lekkers gaat u samen met de chef-kok aan de slag om een viergangendiner te maken. U bent een groot deel van de dag bezig. Na afloop van de workshop worden de bereide gerechten gegeten, natuurlijk met een glas wijn erbij. De recepten gaan mee naar huis, zodat u het diner ook zelf thuis kunt bereiden. In sommige gevallen is overnachten voor of na de workshop mogelijk. De restaurants kunnen u daar meer over vertellen.

Hoe kunt u zich aanmelden?

De workshop kost € 99,50,- per persoon. Aanmelden doet u bij het restaurant van uw keuze. Na aanmelding maakt u het verschuldigde bedrag over naar het restaurant. Als de betaling binnen is, wordt de inschrijving definitief. Bel snel, want het aantal plaatsen is beperkt. En vol=vol.

Groningen

Geerhard Slenema is eigenaar en chef-kok van restaurant Onder de Linden in Aduard. Geerhard geeft de workshop op zondag 12 december. Een met kreeft gevulde bonbon van knolselderij is een van de gerechten die tijdens de workshop wordt bereid. Bezoek de website van Restaurant Onder de Linden voor meer informatie.

Friesland

In restaurant De Heeren van Harinxma op Landgoed Laus­wolt in Beetsterzwaag geven General Manager Marc van Gulick en chef-kok Geert-Jan Vaartjes de workshop op don­derdag 2 en dinsdag 14 december. U maakt o.a. een warm chocoladetaartje met huisgemaakte advocaat. Neem een kijkje op de website van De Heeren van Harinxma voor meer informatie.

Drenthe

Jarno Eggen is ruim een jaar eigenaar en chef-kok van het succesvolle restaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde. Onder zijn leiding vindt de workshop plaats op zondag 28 november. U leert hier onder andere zelf filet américain maken. Ga voor mee informatie naar de website van De Groene Lantaarn.

Overijssel

In Overijssel vindt de workshop plaats op zondag 14 en zondag 21 november in restaurant De Lindenhof in Giethoorn. Eigenaar en chef-kok Martin Kruithof begeleidt de workshop, er wordt onder andere zeetong macadamia bereid. Bezoek voor meer informatie de website van Restaurant De Lindenhof.

Flevoland

Op veertig meter hoogte in de Poldertoren in Emmeloord is restaurant Sonoy gevestigd. Onder leiding van eigenaar en chef-kok Paul van Staveren vindt de workshop plaats op zaterdag 20 november en zaterdag 4 december. Hier leert u onder andere tamme eend bereiden, zowel de filet als het boutje. Ga voor meer informatie naar de website van Restaurant Sonoy.

Utrecht

In Utrecht vindt de workshop plaats op maandag 29 novem­ber in restaurant Kasteel Heemstede aan de rand van Houten. Onder leiding van eigenaar en chef-kok André van Doorn maakt u onder andere een tarte tatin van ananas met peperkaramel en rammenas-salade. Bekijk de website van restaurant Kasteel Heemstede voor meer informatie.

Noord-Holland

Timo Munts is chef-kok bij restaurant-hotel Merlet in Schoorl. Onder zijn leiding vindt de workshop plaats op zaterdag 11 december. U maakt hier onder andere Gebraden hertenkalf met huisgemaakte bloedworst, mousseline van koolraap en puree van aardappel en epoisse. Meer informatie? Bezoek de website van restaurant-hotel Merlet.

Zuid-Holland

In Rotterdam wordt de workshop gegeven door Erik van Loo, eigenaar en chef-kok van restaurant Parkheuvel. De workshop vindt plaats op dinsdag 7 december. Ravioli van Bressekip met gebakken langoustines is een van de gerechten die op het menu staan. Ga voor meer informatie naar de website van restaurant Parkheuvel.

Zeeland

Edwin Vinke is eigenaar en chef-kok van restaurant De Kromme Watergang in Hoofdplaat. Edwin geeft de workshop op donderdag 18 november en donderdag 2 december. Onder zijn leiding bereidt u onder andere lichtgepekelde kabeljauw met pompoen en strandschelen. Neem een kijkje op de website van restaurant De Kromme Watergang voor meer informatie.

Noord-Brabant

Dick Middelweerd is eigenaar en chef-kok van restaurant De Treeswijkhoeve in Waalre. U maakt hier kennis met verschillende Japanse ingrediënten. De workshop in De Treeswijkhoeve vindt plaats op zaterdag 11 december. Bekijk de website van restaurant De Treeswijkhoeve voor meer informatie.

Productie: Marlies Batelaan. Fotografie: Jan Doets.

null Beeld

null BeeldOp alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden