Kerst recept – Trifle met marmercake

Trifle van marmercake met mandarijn, mascarpone, grand marnier en toblerone

redactie

* 8 mandarijntjes, gepeld en de schillen van 2 mandarijntjes in dunne reepjes

* 250 g lichte basterdsuiker

* 250 ml water

* 1 hele marmercake, in dunne plakken

* sap van 2 mandarijntjes

* 250 g mascarpone

* 250 g biologische vanillevla

* 500 ml slagroom

* 4-5 el lichte basterdsuiker (of naar smaak)

* 200 ml Cointreau of Grand Marnier

* 1 reep Toblerone

Kerst recept bereiden

Pel de 8 mandarijntjes, snijd de schil van 2 mandarijnen in reepjes en zet die op met de suiker en het water en roer tot de suiker is opgelost. Laat de siroop nog even zachtjes inkoken tot het wat dikker is, als dunne honing. Roer dan de partjes mandarijn door de siroop, draai het vuur direct uit en laat de saus afkoelen.

Roer het sap van de mandarijntjes door de mascarpone en de vla in een grote kom. Klop in een andere kom de slagroom met de suiker stijf. Schep de slagroom door het mascarponemengsel. Giet de likeur door de afgekoelde siroop. Beleg de bodem van een grote schaal met een laagje marmercake. Schep er wat van de siroop met de mandarijntjes op en schep er vervolgens een laag room op. Stapel zo door tot alles op is.

Breek de reep Toblerone in stukjes. Doe ze in de keukenmachine en maal tot kruim. Bestrooi de trifle ermee en laat de schaal even een uurtje (of langer) intrekken voor u het opdient.

Voorbereiden: 50 min. Wachttijd: 1 uur of langer. Circa 700 kcal p.p.

Meer kerst recepten?:


- Knolselderij crème

Hele parelhoen met saus

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden