null Beeld

Kerstdiner – Omelet Sibérienne


Omelet Sibérienne
Oooh…We kennen het maar al te goed. Geen tijd gehad om iets te plannen of voor te bereiden, maar de kerstdagen staan toch echt voor de deur en er moet nog een heel menu worden bereid. Geen nood! Hier een compleet menu waarmee je fantastisch voor de dag komt. Zónder al te veel moeite een prachtig Kerstdiner mét oooh’s en aaah’s! Bekijk meer recepten voor het Kerstdiner in Libelle 52!

Redactie Libelle.nl

Benodigdheden

(Voor 8 personen)

- Voor het Italiaans schuim*

- 100 ml water

- 250 g suiker

- 6 eiwitten

- Snufje zout

Verder nodig

- Handmixer

- 1 cake

- Cakevorm

Als u van de smaak houdt:

- 2 borrelglaasjes likeur (bijv. Amaretto)

- ½ liter roomijs, bijv. mokka-ijs of bitterkoekjesijs

- Spuitzak met rond of gekarteld spuitmondje

*Het gaat hier om gekookt schuim, er worden dus geen rauwe eiwitten gebruikt.

Hoe?

Eerst het schuim

Breng het water met de suiker aan de kook en kook tot 120 °C, dit kunt u meten met een suikerthermometer. Heeft u die niet, houd dan ongeveer 6 minuten kooktijd aan. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf in een vetvrije kom. Giet al kloppend met een handmixer de kokende suikersiroop in een dunne straal bij het eiwitschuim. Blijf kloppen tot het schuim koud is, dat kan best even duren. Schep het schuim in een spuitzak en zet opzij in de koelkast. Dit kan allemaal van te voren.

Last minute: de cake verfraaien

Verwarm de oven voor op 220 ºC. Snijd de cake over de lengte in plakken. Bekleed een cakevorm met ruim overhangend plasticfolie. Beleg de bodem en de zijkanten met plakken cake. Besprenkel de cake eventueel met likeur. Vul de cakevorm met het ijs en dek af met een laagje cake. Druk alles goed aan, zodat een stevige vorm ontstaat. Stort deze op een schaal die in de oven kan. Pel nu het plasticfolie eraf. Spuit het schuim eroverheen, zodat de hele cake met eiwitschuim is bedekt. Zet het ongeveer 5 minuten in de hete oven, of tot het schuim net mooi is gegratineerd. Dien direct op.

Bereidingstijd

Voorbereiden circa 45 minuten. Bereiden 15 minuten. Circa 460 kcal p.p. (bij 8 personen).

Bekijk ook de Beef Wellington of een ander lekker recept.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden