null Beeld

Kijkers vinden laatste aflevering ‘Steenrijk, Straatarm’ mooiste aflevering ooit

In 'Steenrijk, Straatarm' komen vaker heftige verhalen voorbij, maar de aflevering van gisteravond maakte wel héél veel los bij kijkers.

Simone Braaksma

Deze week verruilden de welgestelde hoteliers Lorenzo & Gaston hun Leidse grachtenpand voor de sociale huurwoning van de familie Te Winkel uit Zelhem. Het verhaal: alleenstaande vader Robert heeft na zijn scheiding een schuld van 70.000 euro; zijn eigen bedrijven zijn failliet gegaan. Nu moet hij met zijn vier kinderen van 70 euro per week rondkomen.

Volop liefde

Ondanks deze schrijnende situatie, is er duidelijk sprake van een liefdevol gezin. Ook hoteleigenaren Lorenzo en Gaston vallen op door hun liefdevolle gedrag: zo organiseren ze een bingo om wat extra's in te zamelen voor het armere gezin waarmee ze hebben geruild van huis én maken ze maar een deel van hun, toch al krappe, weekbudget op.

Dankbaar

Aan het einde van de ruilwerk laat Lorenzo weten het knap te vinden hoe Robert het allemaal doet met zijn gezin. “Wij hebben ons wel heel erg gerealiseerd in deze week dat het voor jou een soort overlevingsstrijd moet zijn elke week. Je bent de hele week aan het overleven in plaats van leven.” Dat komt flink binnen bij Robert. In tranen laat hij weten: “Ik ben jullie heel dankbaar.”.

Warme berichten

Kijkers leven enorm mee en delen liefdevolle berichten op Twitter. Zo lezen we: "Ik heb veel respect voor deze vader. Hij doet het toch maar alleen en de kinderen zijn lief en wel opgevoed. Geen gegil en geren en gekrijs. Zo kan het dus ook."

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!


Bron: Steenrijk, Straatarm. Beeld: SBS6.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden