null Beeld

Kinderen = rommel

Personal organizer Caroline Griep geeft elke week de beste tips om je huis opgeruimd en geordend te houden.

Redactie Libelle.nl

Kinderen zijn natuurlijk enorme spelbrekers in je streven naar een opgeruimd huis: het zijn grote rommelkanonnen. Nu kun je twee dingen doen: óf je windt je daar iedere keer weer over op, óf je doet dat niet…

Bezem

Daarmee wil ik niet zeggen dat je over iedere ontplofte bom heen hoeft te stappen, maar je kunt jezelf om te beginnen een hoop ergernis besparen door af en toe flink de bezem door het speelgoed te halen. Zonder te overleggen! Het kost namelijk veel te veel tijd om ze ervan te overtuigen dat iets écht weg kan. Dan maar even mokken achteraf, het voordeel van kinderen is dat ze hun ongenoegen ook weer zo vergeten zijn. Zeker omdat ze vaak meer hebben dan waar ze mee kunnen spelen.

Kringloopwinkel

Over kapot of incompleet speelgoed hoef je natuurlijk geen seconde te aarzelen: weg ermee! Wat verder een goed idee is, ter bevordering van een ‘eerlijker speelgoedverdeling’, is dingen die nog goed zijn naar de kringloopwinkel brengen. Inmiddels zijn er op Facebook trouwens ook allerlei plaatsgebonden ‘Ik geef weg’-groepen: je maakt een foto van wat je kwijt wilt, zet het op de pagina en mijn ervaring is dat het meestal binnen een dag bij je thuis opgehaald wordt. Ideaal! Wel afspreken als je kinderen er niet zijn natuurlijk…

Dozen

De zolder kan een tussenstation zijn, maar ik ben niet zo’n voorstander van dingen ‘naar boven’ brengen, ze zijn dan namelijk helemaal niet op weg naar de uitgang… Mocht je dat toch doen, zorg dan dat het in dozen zit, zodat ze het niet zien als ze op zolder komen.

Herinneringenkoffer

Voor favoriete knuffels en ander speelgoed dat je wilt bewaren voor later, kun je een ‘herinneringenkoffer’ overwegen, een mooie doos of koffer (Xenos heeft vaak leuke dingen) waar je alles instopt wat je echt wilt bewaren. Of je maakt er een foto van, daarmee bespaar je een hoop ruimte!

Op de onmogelijke combinatie pubers & opruimen kom ik binnenkort terug…

Meer tips van Caroline? Je vindt ze op griepruimtop.nl en op Carolines Facebookpagina.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden