Kipfilet met parmezaanse kaas
Kipfilet uit de oven met parmezaanse kaas, tomaat en mozzarella en salade
Voor 4 personen
Ingredienten
- 3 eetl. olijfolie
- 1 ei, losgeklopt
- 2 eetl. magere melk
- 50 gram Parmezaanse kaas, geraspte
- 4 bio-kipfilets, van 100 gram per stuk
- 1 grote rode ui, in ringen
- 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
- 1 theel. gedroogde oregano
- 4-5 blaadjes salie
- 1 bol mozzarella, uitgelekt en in plakjes
- zeezout en zwarte peper uit de molen
Voor erbij
- het sap van 1 citroen
- 4 eetl. olijfolie
- 1 teen knoflook
- 150 gram rucola
- 1 komkommer, in plakjes
- 1 rode ui, in ringen
- 1 rode paprika, in dunne schijfjes
Bereidingswijze
Verwarm de oven met grillstand erbij aan voor op 180 graden.
Meng het ei en de melk. Strooi de Parmezaanse kaas op een bord. Haal elke kipfilet door het eimengsel en daarna door de Parmezaanse kaas.
Verhit twee eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak de kipfilets aan beide kanten 2 minuten tot ze net lichtbruin zijn gekleurd. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Verhit de resterende olijfolie in een middelgrote pan en fruit hierin de ui onder af en toe roeren een minuut of 5. Voeg de tomaten, oregano en salie toe en breng de saus op smaak met zout en peper. Laat 10 minuten op laag vuur sudderen.
Schep de tomatensaus in een ovenschaal en leg de kipfilets erop. Bedek alles met plakjes mozzarella en bestrooi met de resterende parmezaansekaas, als dat er nog is. Maal er peper boven.
Bak het gerecht in 35 minuten goudbruin.
Maak een dressing met de citroensap, olijfolie en knoflook, peper en zout. Meng met alle groenten en laat intrekken terwijl de schaal in de oven staat. Serveer samen.
Bereiden: 20 min. bakken: 25 min. Kcal: 330 calorieën per persoon. (bij 4 personen)
Probeer ook een van de andere lekkere recepten