Kleurrijke kussens van Ragbag

Libelle Admin

Zij maken namelijk met gerecyclede materialen nieuwe producten, zoals tassen, organizers, portemonnee’s en kussens.

Door oude sari’s her te gebruiken maakt Ragbag kussenhoezen met unieke kleurencombinaties. Daarnaast zorgt Ragbag ervoor dat er nieuwe werkgelegenheid in de sloppenwijken van New Delhi is. De producten zijn dus ook nog eens voor het goede doel.


Ragbag

Ragbag is sinds 2004 werkzaam in de Indiase steden Delhi en Calcutta. Zij maken verschillende producten van gerecycled plastic. Dit project levert al voor meer dan 60 ragpickers werk op. Ragpickers verzamelen plastic afval en verkopen dit aan het verzamelcentrum in New Delhi. Dit geeft hen een kans op een betere toekomst. Ook draagt Ragbag bij aan een beter milieu door van afval weer bruikbare producten te maken.

Kussens

De kussens, the Cushion) zijn er in drie verschillende formaten, namelijk: small (35×50 cm), medium (50×70 cm) en large (70×100 cm). De vulling van de kussens bestaat uit gerecycled schuim uit de meubelindustrie.

Informatie

Lijkt het u wat? Op www.ragbag.eu kunt u meer informatie vinden en kunt u een product bestellen van Ragbag.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden