null Beeld

Koffie per helikopter

Het is misschien wel iets voor heel erg luie mensen; je koffie per helikopter gewoon áán je bureau geserveerd krijgen. Maar een bijzondere ontwikkeling is het wel! Koffie bestellen op afstand met je smartphone en de inpandige koffiebar stuurt de bestelde koffie naar je bureau of vergaderruimte.

Nathalie Vreeburg

Bij A Lab, het innovatieve bedrijfscentrum van media & technologie in Amsterdam Noord, is het nieuwe concept 'Coffee Copter' geïntroduceerd. De 'Coffee Copter' is een quadcopter die geprogrammeerd is om binnen A Lab op verschillende verdiepingen koffie rond te vliegen op bestelling.

Hoe werkt de 'Coffee Copter'

De 'Coffee Copter' werkt via een mobiele app op de smartphone die door iedereen eenvoudig te downloaden is. Via de app kan men van achter hun bureau vanuit elke verdieping een koffie bestellen en is er keuze uit een 'Americano', 'Espresso', 'Cappuccino' en 'Koffie Verkeerd'.

Bij een bestelling geeft de app een signaal door aan de koffiebar 'The Coffee Virus' op de begane grond. Zij bereiden de gewenste koffie en deze wordt in een zakje aan de Coffee Copter bevestigd. Daarna wordt de Coffee Copter naar je toe gestuurd. Om de koffie zo recht mogelijk te houden tijdens het vliegen, is een stabilisator ingebouwd.

Daarnaast maakt hij gebruik van objectherkenning en bewegingsdetectie om mensen en objecten te ontwijken. Door middel van een geprogrammeerd 3D-algoritme weet de drone routes door het gebouw te vliegen.

Als de koffie op zijn bestemming is, landt de Coffee Copter op een special daarvoor ontwikkelde landingspilaar en geeft hij een signaaltje dat de koffie klaar is om op te drinken.

Toekomst van de 'Coffee Copter'

De Coffee Copter heeft zijn eerste test-rit gevlogen en daarbij bewezen dat het mogelijk is om in de toekomst de koffie per drone aan een bureau te bezorgen. Op het moment is hij in doorontwikkeling voor de commerciële markt en zijn de ontwikkelaars op zoek naar een investeerder om de Coffee Copter ook daadwerkelijk in productie te nemen.

Meer lezen over koffie? Lees hier 10 dingen die je nog niet wist over koffie.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden