null Beeld

Koffiecake met notenkaramel

Benodigdheden voor 10-15 plakken:

  • 150 g zachte boter
  • 150 g donkere bastardsuiker
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 150 g bloem, gezeefd
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el poederkoffie (instantkoffie)
  • 4 el volle melk

Bereidingswijze:

  1. Klop de boter met de bastardsuiker in 8-10 min. met de handmixer tot een romig mengsel. Klop het ei en de eidooier erdoor.
  2. Spatel er de bloem en bakpoeder voorzichtig door tot het net gemengd is.
  3. Los de koffie op in 1 tl heet water en spatel ook dit samen met de melk door het botermengsel.
  4. Schep dit in een ingevette en met bakpapier beklede cakevorm van circa 18 cm doorsnede en bak circa 1 uur in het midden van een voorverwarmde oven 160C.
  5. Laat de cake afkoelen, leg hem op een schaal en schep de warme notenkaramel erover.

Productie en receptuur: Marlies Batelaan.

null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden