null Beeld

Krokante kip met kruidenlaagje

Hoofdgerecht voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 2 el vers broodkruim
  • 6 el fijngesneden bladpeterselie
  • 2 tl tijm
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • zout, peper
  • 3-4 el olijfolie
  • 4 kleine kipfilets
  • 1 el mosterd
  • 1 limoen, in partjes

Bereidingswijze

  1. Meng voor de kruidenkorst broodkruim, peterselie, tijm, knoflook, zout en peper.
  2. Schenk er 1-2 el olie bij tot het een smeuïg mengsel wordt.
  3. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak ze in 2 el olie in 4-6 min. rondom bruin in een ovenvaste koekenpan.
  4. Bestrijk één kant van de filets dun met mosterd en verdeel de kruidenlaag erover. Druk deze goed aan.
  5. Zet de pan 10-15 min. in een voorverwarmde oven op 180°C tot de kip gaar is en de kruidenlaag krokant.
  6. Serveer met chili-kousenband en partjes limoen.

Bereidingstijd: circa 20 min. Oventijd: 10-15 min. Circa 345 kcal p.p. (met kousenband)

Chili-kousenband

Kook 600 g in stukken gesneden kousenband in 5-10 min. beetgaar in ruim kokend water met zout. Laat ze goed uitlekken. Verwarm 3 el kippenbouillon met 2 el Thaise chilisaus en schep daar de gare kousenband door.

Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Renée Frinking.

null Beeld


Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden