null Beeld

Kun je een cadeaubon die tijdens de lockdown verloopt straks nog inleveren?

Nu veel winkels, horeca, bioscopen en andere bedrijven voorlopig nog dicht zijn, zou het zomaar kunnen dat je een cadeaubon hebt die één deze dagen verloopt. Maar wat kun je nu met deze cadeaubon doen? Mag je deze alsnog later inleveren of is 'ie dan niet meer geldig?

Erandi Godinez

Naar alle waarschijnlijkheid zullen winkels hier niet al te moeilijk over doen.

Cadeaubon nog steeds geldig of niet?

In de eerste lockdown was het namelijk ook al zo dat cadeaubonnen die eigenlijk tijdens de lockdown waren verlopen, nog langer geldig werden verklaard. De BVCNL, de branchevereniging van uitgevers en cadeaukaarten, roept bedrijven daarom nogmaals op om coulance te tonen voor consumenten die bonnen in bezit hebben die alleen fysiek zijn in te wisselen. Hoe die coulance eruitziet, verschilt volgens de organisatie per kaart en kaartuitgever. Winkeliers moeten hier hun eigen invulling aan geven. “Hoe partijen hiermee omgaan, is veelal te lezen op de sites van de cadeaukaarten.” Voor cadeaukaarten die online ingewisseld kunnen worden, is geen aparte regeling nodig.

Enorm populair

Cadeaubonnen zijn sowieso erg populair: naar schatting wordt er jaarlijks voor 1,5 miljard euro aan tegoedbonnen gekocht én cadeau gegeven. De kans is dan ook groot dat veel mensen thuis nog een tegoedbon hebben liggen. Hoewel er tijdens de coronacrisis opvallend meer digitale cadeaukaarten werden gekocht, blijkt dat de fysieke cadeaukaart toch nog steeds het populairst te zijn. Deze kunnen vaak ook online worden besteed, maar niet altijd.

Je cadeau wordt nog specialer als je zelf het geschenkdoosje maakt (en wel zo):

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTL Nieuws, Retailtrends. Beeld: Getty

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden