null Beeld

Kun je je schoenen nergens kwijt? 7 tips voor meer ruimte

Leuk, al die schoenen. Maar waar laat je ze? In je kast, onder het bed, in een hoek? De schuur? De kelder? Met deze 7 gouden tips bespaar je tijd, ruimte én je verdient nog geld ook.

MH

1. Leg al je schoenen bij elkaar

Kruip onder het bed, in de kast, in de schuur, in de hal en leg alles wat je hebt bij elkaar voor een kleine inventarisatie. Als je eenmaal weet je hoeveel paar je eigenlijk hebt, is het makkelijker om ze te selecteren op hun nut. In principe heb je namelijk maar 4 paar nodig: platte hakken, hoge hakken, veterschoenen en laarzen. Al het andere is extra.

2. Bewaren, repareren of weggooien?

Wees hard voor jezelf en breng de schoenen die je eigenlijk niet zo leuk vindt gewoon naar het Leger des Heils. Of wilde je wachten tot ze weer in de mode zijn? Ook de schoenen die niet lekker zitten, kunnen weg; je draagt ze toch niet.

3. Verkoop ze

Verkoop je schoenen op Marktplaats, Tweedehands.nl, op de rommelmarkt of lever ze in bij tweedehandswinkels in de buurt. Zo houd je er nog iets aan over ook.

4. Houd je aan de 12 maanden-regel

Als je schoenen een jaar niet hebt gedragen, waarom bewaar je ze dan? Dat geldt ook voor schoenen die je bijvoorbeeld op een bruiloft hebt gedragen. Als ze niet net zo mooi staan onder een spijkerbroek of rok, heb je er niets meer aan.

5. Meer van hetzelfde? Weg ermee

Heb je 10 paar zwarte schoenen die stiekem best veel op elkaar lijken? Kies dan 2 of 3 paar uit die je het meeste draagt. Let op dat de hakken anders zijn en dat ze lekker zitten. De rest mag weg. Dat geldt trouwens ook voor je gympen: bewaar geen schoenen voor die ene dag dat je in de tuin werkt of een muurtje schildert. 1 paar oude gympen is genoeg.

6. Repareer ze

Als je ze niet weggooit maar ook nooit draagt omdat ze kapot zijn, breng ze dan in elk geval wel even naar de schoenmaker.

7. Gemak dient de mens

Stal je schoenen zo uit dat je er makkelijk bij kunt en zíet wat je in huis hebt. Ze kunnen best onder in je kast staan, als je ze dan maar wel allemaal ziet. Mocht je je schoenen toch willen stapelen en heb je er écht zin in? Maak dan een polaroid en plak die op de zijkant van je doos zodat je ziet welk paar erin zit. Je kunt natuurlijk ook gewoon wat dozen/opbergsystemen kopen bij Ikea.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:

Een regenbui? Je schoenen zijn zó weer droog.

LEES OOK:

De beste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Woman and Home. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden