null Beeld

Lasagne zonder pasta

Redactie Libelle.nl

Lasagne met kip, wilde spinazie en ricotta

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 wortel, schoon en fijngehakt
  • 3 stengels bleekselderij, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, uit de pers
  • 600 g bio-kippendij zonder bot, in stukjes
  • 2 blikken (à 400 g) tomaatblokjes
  • Peper en zout
  • 300 g wilde spinazie, schoon en grof gehakt
  • 750 g ricotta
  • 200 g feta
  • 1 pak lasagnevellen (250 g)
  • 1 bol mozzarella, geraspt

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg ui, wortel, selderij en knoflook toe en bak al roerend een paar minuten tot alles zacht is. Voeg de kip toe en bak al omscheppend gaar. Giet de tomaten erbij en laat de saus op lager vuur 30 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Roerbak de spinazie in aanhangend water in een wok tot het is geslonken en breng op smaak met zwarte peper zout. Druk het water eruit in een zeef, roer de spinazie door de ricotta en de feta en breng op smaak met peper. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met olijfolie en bedek de bodem met lasagnevellen. Dan een laag tomatensaus, een laag spinazie-ricottamengsel en een laag lasagnevellen. Ga zo door tot alles op is en eindig met de ricotta. Bestrooi met mozzarella en bak de lasagne in 30 minuten goudbruin.

Bereiden: 1,5 uur. Circa 736 kcal p.p. (bij 6 personen)

Variatie: met kabeljauw, boerenkool en ricotta

Vervang de kip door stukjes kabeljauw maar voeg de vis pas na 20 minuten sudderen toe en laat 10 minuten mee sudderen. Ontdooi 300 g diepvriesboerenkool en roer die door de ricotta en feta in plaats van spinazie. Echt erg lekker!

Bekijk meer lekkere recepten op www.libelle.nl/culinair

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden