null Beeld

Laura startte de Facebook-actie Zus in het Zonnetje

Zussen moeten veel liever voor elkaar zijn, vindt Laura Buiter (19) uit Leeuwarden. Daarom startte zij de Facebook-actie Zus in het zonnetje. Ze roept iedereen op om lieve dingen over zijn/haar zus te plaatsen op de pagina.

Helene van Santen

Waarom ben je deze actie gestart?

"Mijn zusje Cynthia (15) en ik horen vaak van vriendinnen en klasgenoten dat veel zussen niet lief met elkaar omgaan. Dat vinden wij jammer, want de band tussen zussen is heel belangrijk. Een stabiele thuissituatie is je basis. Als je geen goede band met je zus hebt, kun je bijvoorbeeld een laag zelfbeeld krijgen. Mijn zusje en ik hebben een heel goede relatie: we vertellen elkaar alles. We lachen en huilen samen, en kunnen altijd bij elkaar terecht. Dat is heel fijn."

Hebben jullie nooit ruzie?

"We hebben weleens ruzie, maar praten het altijd uit. Meestal kibbelen we over spullen die we van elkaar hebben geleend. Zo had zij laatst mijn krulspelden geleend en niet teruggebracht. Daar werd ik boos over."

Wat maakt de zussenband zo bijzonder?

"Meestal zijn zussen van dezelfde leeftijd en zij kunnen elkaar beter helpen dan bijvoorbeeld hun ouders, die van een andere generatie zijn. Zo heb ik van mijn zusje geleerd om wat assertiever te zijn. Mijn zusje heeft laatst een meisje op school aangesproken op haar pestgedrag. Dat vond ik zo goed van haar, ik bewonder haar enorm daarom."

Wat houdt de Facebook-actie precies in?

"We willen vooral iedereen aanmoedigen om liever voor zijn of haar zus te zijn. En we vragen mensen om odes aan hun zus in te zenden: een leuke foto, herinnering of een lief berichtje aan je zus. Mensen kunnen nog tot 8 februari hun inzending posten op onze pagina. Bij de drie origineelste inzendingen komen we thuis een nummer zingen dat we speciaal voor deze actie hebben gemaakt: Sister song."

null Beeld

Links Laura Buiter, rechts haar zusje Cynthia.

Fotografie (boven): Laura Doss/Corbis.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden