null Beeld

Lekker-in-je-vel recepten

Energie ontbijt

redactie

Muesli met noten en verse vruchten

Zelf muesli maken is zo gebeurd en erg lekker. Voor 2 personen

? 50 g viergranen vlokken

? 1 el pompoen of zonnebloempitten

? 25 g walnoten, grof gehakt

? 5 gedroogde abrikozen, in reepjes

? 125 g blauwe bessen

? 2-3 dl halfvolle yoghurt

Meng de graanvlokken, pitten, noten en abrikozen door elkaar. Roer er yoghurt en als laatste de bessen door.

Bereiden: circa 10 min. Circa 345 kcal p.p.Variatie Met muesli kun je eindeloos variëren. Meng er eens andere gedroogde vruchten als vijgen, pruimen, appels en dadels door. Of kies voor de granen bijvoorbeeld alleen havervlokken of tarwevlokken. Ook hazelnoten, pecannoten en amandelen zijn erg lekker.

Power lunch

Open sandwiches met tapenade, avocado en rauwe ham

Dit lunchgerecht kan ook als hapje worden geserveerd. Kies dan brood van een kleiner formaat, bijvoorbeeld plakjes (bruin)

stokbrood of ciabatta. Voor 1 persoon

? 3 plakjes volkorenbrood, eventueel diagonaal gehalveerd

? 3 el tapenade (van zwarte of groene olijven)

? ½ avocado, in dunne plakjes

? 3 plakken gekookte of rauwe ham, eventueel gehalveerd

? versgemalen zwarte peper

? 1 el kleine kappertjes

? 20 g geschaafde Parmezaanse of oude boerenkaas.

Bestrijk de plakjes brood dun met tapenade. Verdeel de avocado en plakjes rauwe ham over de boterhammen en maal er wat zwarte peper over. Strooi de kappertjes erover en garneer met geschaafde Parmezaanse kaas.

Bereiden: circa 20 min. Circa 580 kcal.p.p.

Beauty Diner

Caesar salad met gerookte zalm

Een heerlijke variatie met wintergroenten en gerookte zalm. Voor 4 personen

? 5 el olijfolie

? 2 teentjes knoflook, geperst

? 3 ansjovisfilets, superfijn gesneden

? 1 tl mosterd

? 2 el vers geperst limoensap

? zout en peper

? 1 krop groene eikenbladsla, in stukken

? 1 grote winterwortel, in flinter­dunne linten geschaafd

? 400 g oranje pompoen, in flinterdunne linten geschaafd

? ½ komkommer, in flinterdunne linten geschaafd

? 200 g gerookte zalm, in niet te dunne plakjes

? 75 g pompoenpitten

Maak een dressing van olijfolie, knoflook, ansjovis, mosterd, limoensap en zout en peper. Meng de slablaadjes met wortel, pompoen, komkommer en gerookte zalm. Druppel de dressing erover. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan en strooi ze over de salade. Serveer met een plakje geroosterd volkorenbrood.

Bereiden: circa 25 min. Circa 475 kcal p.p. (met 1 plakje brood).

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden