null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Lekker lezen deze zomer: we geven 175 boeken weg!

Of het nu de Spaanse zon wordt, de Zeeuwse kust of een ligstoel in de achtertuin; met een spannend, mooi of praktisch boek ben je er deze zomer toch even helemaal uit. Vul snel je gegevens in en maak kans op een gratis exemplaar!

Online redactie LibelleGetty Images/iStockphoto

Ieder boek mogen we 5 keer weggeven.

3x feelgood

null Beeld

Bella Italia

Op het mooiste plekje van Italië begint de Ierse Niamh een wijnbar. Ze geniet van haar nieuwe leven vol zon, zee en heerlijke lunches, én van het gezelschap van de knappe verhuurder van de bar. Maar door geldproblemen en een familietragedie moet ze weer naar Ierland vertrekken. Is dit het einde van haar Italiaanse droom?De Italiaanse droom, Catherine Mangan € 17,99 (HarperCollins)

undefined

Verliefde dierenarts

Vanaf zijn geboorte is dierenarts Flynn O’Grady doof. Daarom vertrouwt hij op zijn andere zintuigen bij het behandelen van dieren, en op zijn assistente Gabby. De twee zijn een perfect team en ook privé beste vrienden. De vlinders die hij voor haar voelt, probeert hij koste wat kost te negeren. Knap lastig als je in een klein stadje vol enthousiaste matchmakers woont.

Kelly Moran € 12,99 (Bruna)

undefined

Hartsvriendinnen

De vrouwen in dit boek ervaren dat het leven soms totaal anders loopt dan verwacht. Eva is jong weduwe geworden, Caitlin werd van het ene op het andere moment door haar man verlaten en haar dochter kan van de stress geen woord meer uitbrengen. Gelukkig vinden ze steun bij elkaar.

Lucy Dillon € 19,99 (De Fontein)

3x Lichaam & geest

null Beeld

Arm om je heen

Aangeraakt worden is een primaire levensbehoefte, maar je wordt soms vreemd aangekeken als je zegt dat je hunkert naar een arm om je heen. Gemma Boormans en Esther Cohen interviewden voor dit boek gescheiden mensen, weduwen en weduwnaars en professionals over lust, eenzaamheid en het verlangen naar aanraking.

Huidhonger, Gemma Boormans & Esther Cohen € 19,99 (De Arbeiderspers)

null Beeld

Vreemde klachten

Het begon met een blaasontsteking, maar inmiddels is Sarah Ramey al veertien jaar chronisch ziek. Uit onderzoek blijkt dat een op de vier vrouwen rondloopt met mysterieuze, onzichtbare klachten. Een boek voor iedereen die een medische vraag heeft waar geen makkelijk antwoord op te vinden is.

Handboek voor vrouwen met mysterieuze kwalen, Sarah Ramey € 23,99 (De Arbeiderspers)

null Beeld

Gezonde eisen aan jezelf

Niets mis met hard werken, maar het kan het levensgeluk flink in de weg staan als alles altijd perfect moet. Dat zorgt voor stress en is slecht voor je zelfvertrouwen. Bovendien: als je alsmaar bezig bent alles voor iedereen te zijn, wat wil je zelf dan eigenlijk? Dit boek leert gezonde eisen aan jezelf stellen. Mét oefeningen.

Hoezo perfect?, Sharon Martin € 24,50 (Boom)

3x historisch

null Beeld

Haagse achterklap

In 1726 trouwde Johanna van Coesvelt met raadspensionaris Simon van Slingelandt. Zij was zijn huishoudster in het paleis aan het Korte Voorhout, dus het huwelijk deed veel stof opwaaien in het achttiende-eeuwse Den Haag. Schrijfster Marja Visscher deed uitgebreid onderzoek voor deze overtuigende historische roman.

De dame van het Voorhout, Marja Visscher € 17,50 (Z&K)

null Beeld

Joods verleden

Geertje Rosenbaum, de jongste telg van de familie Fanto, rebelleert tegen de angst en schaamte waarmee de Rosenbaums hun joodse identiteit beleven. Wanneer houdt haar familie eindelijk op met onderduiken? En waarom wordt Viktor, de broer van haar grootvader, doodgezwegen?

Viktor, Judith Fanto € 24,99 (Ambo|Anthos)

null Beeld

Huwelijk als dekmantel

In het Amsterdam van 1907 droomt weesmeisje Anna van een grootser leven. Ze reageert op een advertentie waarin een ambtenaar in Nederlands-Indië een echtgenote zoekt. Eenmaal in Batavia ontdekt Anna dat haar huwelijk met de starre Willem een dekmantel is voor carrièregekonkel, geheime liefdes en verzwegen familieverbanden.

Tropenbruid, Susan Smit € 21,99 (Lebowski)

6x thriller

null Beeld

Leugens onder de oppervlakte

Al sinds de middelbare school zijn Jane en Marnie onafscheidelijk. Jane vindt Marnies echtgenoot luidruchtig, grof en arrogant. Waarschijnlijk zou hij niet overleden zijn als Jane niet al die leugens had verteld. Terwijl ze vertelt over haar vriendschap met Marnie, onthult ze de geheimen die onder de oppervlakte van hun vriendschap sluimeren.

Zeven leugens, Elizabeth Kay € 21,99 (Ambo|Anthos)

null Beeld

Geen weg terug

Wanneer haar man Joost ervandoor gaat, blijft Emma alleen en ontredderd achter. Om zich staande te houden en haar schulden te betalen, moet ze alle zeilen bijzetten. Als ze een voorstel krijgt waarmee ze in korte tijd veel geld kan verdienen, verlegt ze haar grenzen. En komt erachter dat er geen weg terug is.

Onder invloed, Marijke Verhoeven € 6,99 (De Crime Compagnie)

null Beeld

Met moeders steun

Na een bittere vechtscheiding krijgt Alice de voogdij over haar tienerdochter. Emma voert niets uit op school omdat ze droomt van een bestaan als vlogger en influencer - maar dan moet mama haar wel financieel ondersteunen. Alice doe er alles aan om Emma te helpen, tot ze een nieuwe liefde ontmoet. Dan valt er een dode.

De vrouw die liefhad, Patrick de Bruyn € 21,99 (Horizon)

null Beeld

Nanny in de cel

Als nanny werken voor een perfecte familie in een fantastisch huis en voor een onthutsend riant salaris – het lijkt Rowan een droombaan. De droom verandert echter in een nachtmerrie en niet veel later zit ze in de cel, beschuldigd van moord.

Door het sleutelgat, Ruth Ware € 20,99 (Luitingh-Sijthoff)

null Beeld

Vriend vermoord

Psychiater Nathalie Svensson ondersteunt de politie van Stockholm bij zware misdrijven. Op een nacht wordt haar minnaar, de beroemde acteur Rickard Ekengård, op straat doodgeschoten. In haar armen bloedt hij dood. Tien jaar geleden werd haar toenmalige vriend ook al vermoord. Is er een verband?

Dodelijk dichtbij, Jonas Moström € 19,99 (Ambo|Anthos)

null Beeld

Dode buurvrouw

Sadie en Will wonen nog maar net in een kustplaatsje, als hun nieuwe buurvrouw dood wordt gevonden. Sadie vindt het doodeng dat er een moordenaar rondloopt. Ze krijgt ook de rillingen van hun huis, dat ze na het onverwachte overlijden van Wills zus erfden. En van Wills nichtje, een boze tiener.

De onbekende vrouw, Mary Kubica € 15,- (HarperCollins)

3x mooi verhaal

null Beeld

Verloren zoon

Met zijn vreemde gedrag ontregelt Johannes het leven van zijn ouders en zussen. Uiteindelijk valt het gezin daardoor uit elkaar. Vader wordt kluizenaar, moeder raakt depressief, zijn ene zus stort zich op de wetenschap en de andere krijgt zo veel mogelijk kinderen. Dan keert Johannes terug. Komen ze weer tot elkaar?

Phineas’ feest, Sophie Tak € 23,99 (Ambo|Anthos)

null Beeld

Indringer in de villa

In hun stijlvolle villa in Nuenen verzamelen babyboomers Leo en Thea kunst en ze entertainen hun gasten. Ze hebben hun schaapjes op het droge en leven in de onbewuste overtuiging dat de dingen zijn zoals ze zouden moeten zijn. Dat hun iets ernstig kwalijk te nemen valt, zou niet in ze opkomen. Maar dan verschijnt er een indringer die een rekening te vereffenen heeft.

Kwaad bloed, Henk van Straten € 11,50 (Nijgh & Van Ditmar)

null Beeld

Grote ster

Als jong meisje staat Norah tussen de coulissen en kijkt naar haar moeder Katherine, de grote ster in de theaters van Dublin en Londen. Haar carrière bloedt langzaam maar zeker dood en bereikt een dieptepunt wanneer ze een filmproducent aanvalt. Katherine wordt opgenomen in een kliniek in Dublin. Als Norah volwassen is, zoekt ze uit waar het misging.

Actrice, Anne Enright € 22,99 (De Bezige Bij)

3x koken

null Beeld

Basics van Yvette

Als íemand lekker kan koken, is het Yvette van Boven. In haar nieuwe kookboek leert ze ons hoe je gerechten maakt vanaf de basis. Daardoor is het geschikt voor zowel beginners als gevorderde culi’s. Een boek vol heerlijke recepten voor gezonde, originele maaltijden met extra veel aandacht voor groentegerechten.

Home Made Basics, Yvette van Boven € 34,99 (Nijgh Cuisine)

null Beeld

Citroen in de hoofdrol

When life gives you lemons, make lemonade. Dat er véél meer kan met citroen laat Jadis Schreuder zien in dit kookboek. Gebruik ze om vlees en vis mals te maken, groente een verrassende twist te geven of een frisse taart te bakken. O ja, en om limoncello te brouwen, natuurlijk…

The Lemon Kitchen Kookboek, Jadis Schreuder € 20,- (Luitingh-Sijthoff)

null Beeld

Dier-vrij

Veganistisch eten is goed voor de wereld. Nu lijkt koken zonder dierlijke producten misschien ingewikkeld, zeker wanneer de rest van het gezin kritisch meekijkt, maar dit kookboek maakt het simpel met tachtig heerlijke recepten. Wedden dat ze vlees en zuivel niet eens missen?

Gewoon vegan, Alexandra Penrhyn Lowe € 20,99 (Spectrum)

3x oma’s, moeders, dochters & zussen

null Beeld

Vermoorde zus

Als Claire in een taxi stapt, zit Clive Richardson achter het stuur. Dit is de man die ervan wordt verdacht haar oudere zus Alison jaren geleden te hebben vermoord. Claire wil erachter komen wie haar zus nu eigenlijk was en wat er destijds is gebeurd. Ook bij Clive probeert ze informatie in te winnen, al vindt ze hem gevaarlijk aantrekkelijk.

Saint X, Alexis Schaitkin € 24,99 (Signatuur)

null Beeld

Sorry

Elsa’s oma laat na haar overlijden een stapel brieven achter waarin ze zich verontschuldigt tegenover iedereen die ze ooit heeft gekwetst. Of haar kleindochter ze wil bezorgen. Gewapend met die brieven begint Elsa aan haar grootste avontuur en ontdekt ze de waarheid over haar bijzondere oma.

Oma heeft me gestuurd om te zeggen dat het haar spijt, Fredrik Backman € 12,99 (Volt)

undefined

Zonder moeder

Vijf jaar is Sophie als haar moeder het plotseling gezin verlaat en nooit meer terugkomt. Hoewel Sophie zich haar hele jonge leven afvraagt waarom haar moeder is vertrokken, is ze een modelleerling en -student. Maar als ze 40 jaar is en een burn-out heeft, besluit ze het contact met haar moeder te herstellen.

Moederziel, Sophie Zeestraten € 20,99 (Ambo|Anthos)

5x kinderboek

null Beeld

4+ Huilen mag

Levi is bang op zijn eerste schooldag. Zijn vader weet niet goed hoe hij hiermee moet omgaan en zegt daarom: “Echte jongens huilen niet.” Onderweg naar school ziet Levi huilende vissers, dichters, zelfs opa’s met tranen in hun ogen. Sterker nog: hij ziet overal huilende mannen. Een prachtig prentenboek.

Echte jongens huilen wél, Jonty Howley € 14,99 (Volt)

null Beeld

7+ Bende van vier

Fantastische voorleesbundel met dertig licht absurdistische verhalen over de bende van vier: tweeling Mies en Jet, broertje Kees en hun gekke vader. Grappig en ontroerend, schitterend geïllustreerd door Harmen van Straaten.

Scheetjesles, Sunna Borghuis € 19,99 (Gottmer)

null Beeld

9+ Avontuur in de trein

Alex moet op reis met zijn oom. Aan boord van stoomtrein de Hooglanden-expres ontdekt hij een verstekeling. Weet zij iets van de juwelen die overal verdwijnen? Of is iemand anders daar verantwoordelijk voor? De volwassenen lijken niet op het goede spoor te zitten, dus probeert Alex de waarheid boven tafel te krijgen.

Dader op het spoor - De juwelendief, M.G. Leonard & Sam Sedgman € 15,99 (De Fontein)

null Beeld

10+ Het geheim van Bea

Toen Bea’s ouders gingen scheiden, beloofden ze dat ze altijd van haar zouden houden, en van elkaar. Wanneer haar vader vertelt dat hij en zijn vriend Jesse gaan trouwen, is Bea enthousiast. Maar ze maakt zich ook zorgen over een groot geheim dat ze sinds vorige zomer met zich meedraagt.

De lijst van dingen die niet zullen veranderen, Rebecca Stead € 17,99 (Querido)

null Beeld

13+ Hollywood

Na de dood van haar moeder moet Ella bij haar vader en zijn nieuwe gezin in Hollywood wonen, waar haar stiefzussen niet op haar zitten te wachten. Ella mist haar blogvriend Cinder. Ze weet niet dat hij dé acteur van Hollywood is.

Cinder & Ella, Kelly Oram € 17,99 (De Fontein)

3x groen

null Beeld

Gastvrije tuin

Mieren, luizen, wormen, mollen en muggen leven samen met vogels, vlinders en bijen in de tuin. Ze hebben elkaar nodig, bevechten elkaar of eten elkaar. Wat hebben ze voor nut? En hoe kunnen wij ze helpen? Met dit boek maken we van de tuin een gastvrije plek voor alle dieren.

Maak je eigen jungle, Katja Staring € 24,95 (KNNV)

null Beeld

Paradijsje op driehoog

Elk balkon wordt een groen walhalla met biologisch gekweekte buitenplanten, een moestuintje en tips om bijen te lokken. Kijk hoe de sfeer van de woonkamer kan worden doorgetrokken naar buiten en lees interviews met onder meer een stadsecoloog (over duivenoverlast) en een kok (met recepten voor de balkon-BBQ).

Balkon, Lotte Coers € 20,- (Terra)

null Beeld

Oase in huis

In dit boek staan 12 stap-voor-stapprojecten om elk huis in een groene oase te veranderen. Dankzij de profielen van 175 populaire planten wordt duidelijk welke soorten het beste in welk huis passen. Inclusief deskundige tips voor de verzorging, zodat geen kamerplant meer het loodje legt.

Het creatieve kamerplantenboek, Zia Allaway & Fran Bailey € 20,- (Kosmos)

3x creatief

undefined

Kleur-ze

Tekenaar Hanna Karlzon heeft voor de kleurplaten in dit boek inspiratie opgedaan bij harlekijns, theaterkostuums uit de jaren twintig en historische pakken uit de achttiende eeuw. Heerlijk om deze fantasiewezens die tijdens extravagante feesten in kastelen en paleizen opgaan in muziek en dans van mooie kleuren te voorzien.Middernacht Maskerade, Hanna Karlzon € 15,99 (MUS)

undefined

Om te knuffelen

Wat is leuker dan een (klein)kind verrassen met een zelfgemaakte knuffel? Dit boek bevat 20 gloednieuwe haakpatronen voor grote en kleine lappenpoppen met duidelijke werkbeschrijvingen. Daarnaast staan op YouTube filmpjes waarin Sacha de ingewikkelde kneepjes van het lappenpop-maken voordoet.

Lappenpoppen, Sascha Blase-Van Wagtendonk € 17,50 (Kosmos)

undefined

Tekenles van de meester

Hét boek voor iedereen die graag wil leren tekenen. De succesvolle kunstenaar Jake Spicer heeft veel ervaring als docent, en dat is te merken. Met zijn leuke, praktische aanpak, duidelijke adviezen en trucs leer je snel tekenen met zelfvertrouwen.

Tekenen, Jake Spicer € 18,99 (Veltman Uitgevers)

Winnen!

Vul je gegevens hieronder in. Vergeet niet in het Opmerkingen-veld aan te geven welk boek je graag zou willen winnen. Zonder deze informatie maak je helaas geen kans.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden