null Beeld

Lezend de kerstvakantie in: win een bestseller!

Lekker knus voor de open haard een moment voor jezelf met een fijn boek. Deze roman lees je in één adem uit. 

onze Commerciële Redactie

Libelle samen met A.W. Bruna

En hoe leuk is dit, wij mogen er nu 10 exemplaren van weggeven!

Hoe goed ken jij je geliefden eigenlijk?

Stel je voor dat je man een brief aan je heeft geschreven, om te openen en te lezen na zijn dood. En stel je dan eens voor dat je deze brief toevallig vindt terwijl je man nog springlevend is. Cecilia is een succesvolle zakenvrouw, staat voor iedereen klaar en is een toegewijde echtgenote en moeder. Maar die brief verandert alles, en niet alleen voor haar.

Liane Moriarty heeft met de roman 'Het geheim van mijn man' een prachtig boek geschreven dat je aan het denken zet: over hoe goed je degenen van wie je houdt eigenlijk kent – en hoe goed je jezelf uiteindelijk kent. Waar haalde Liane Moriarty haar inspiratie vandaan voor roman? We vroegen het haar.

Hoe ben je op het idee gekomen voor 'Het geheim van mijn man'? Was er een specifieke aanleiding die je inspireerde dit verhaal te schrijven?

"Twee jaar geleden las ik een fascinerend artikel over mensen die op hun sterfbed geheimen opbiechten. Ik las het verhaal van Christian Spurling, die op zijn sterfbed opbiechtte een beruchte foto van het Monster van Loch Ness vervalst te hebben. Ook was er een beroemde songwriter die stervend aan kanker een brief schreef waarin zij, na jaren van ontkennen, bekende de melodie van een liedje te hebben geplagieerd. En er was een man die na een beroerte toegaf dertig jaar eerder zijn buurman vermoord te hebben. Het enige probleem was dat hij uiteindelijk niet stierf en na zijn verblijf in het ziekenhuis naar de gevangenis ging. Het artikel en voornamelijk het verhaal van de man die niet stierf, zette me aan het denken. Ik was geïntrigeerd door de overweldigende behoefte om je meest donkere geheim te delen.

Voor mijn vrouw, Cecilia Fitzpatrick. Alleen openen na mijn dood.

Dat was het moment dat ik een verhaal bedacht over een vrouw die een brief van haar man vindt: ‘Voor mijn vrouw, Cecilia Fitzpatrick. Alleen openen na mijn dood.’ Haar man leeft nog. Moet ze de brief openmaken? Tijdens het schrijven van het boek stelde ik mijn vriendinnen dezelfde vraag: ‘Zou jij de brief lezen?’ Ik vond het geweldig om hun gezichten te zien terwijl zij worstelden met dit ethische dilemma. Alhoewel hun antwoorden varieerden waren ze het er allemaal over eens dat ze de brief zeker zouden willen openen."

Win 1 van de 10 exemplaren van de roman ‘Het geheim van mijn man’!

Wanneer Cecilia de brief van haar man vindt, ‘Alleen openen na mijn dood’, wordt zij gekweld door het verlangen de brief te openen. Wat zou jij gedaan hebben? Geef je antwoord in het antwoordveld en wie weet win jij dit prachtige boek!


null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden