null Beeld

Libelle geeft 90 boeken weg voor een lange leeszomer

Het wordt een vakantie in eigen tuin of balkon, maar met een flinke stapel leesvoer voelt het toch een beetje alsof je ver weg bent. Libelle geeft 18 nieuwe titels weg, van feelgoodromans en thrillers tot kinder- en kookboeken.

Online redactie Libelle

3x Feelgood

null Beeld

5x De nieuwe Santa Montefiore

Marigold woont met haar man Dennis en hun volwassen dochter Suze in een dorp op het Engelse platteland en heeft een winkeltje. Wanneer haar 90-jarige moeder bij hen intrekt en ook haar oudste dochter weer thuis komt wonen, groeit de drukte Marigold boven het hoofd. Of is haar toenemende verstrooidheid aan iets anders te wijten?

Naar de overkant, Santa Montefiore € 20,99 (Boekerij)

null Beeld

5x  De nieuwe Jill Mansell

Lainey is helemaal klaar met de liefde. Dus als ze met haar nieuwe baan begint bij een chaotisch gezin in Cornwall is ze totaal niet geïnteresseerd in Seth, de stiefzoon van haar baas. Hoe aantrekkelijk hij ook is (héél aantrekkelijk). Zeker omdat Seth al een perfecte vriendin heeft. Of lijkt dat alleen maar zo?

Heerlijk duurt het langst, Jill Mansell, € 20,99 (Luitingh-Sijthoff)

null Beeld

5x Liefde via Marktplaats

Op het eerste gezicht hebben de zwangere Tessa, de gepensioneerde Annegien, de pas gescheiden Herman en globetrotter Jeff niks met elkaar te maken. Behalve dat ze allemaal een advertentie op markplaats hebben gezet. De verhalen achter hun advertenties blijken wel een verband te hebben. Liefde, bijvoorbeeld.

Zo goed als nieuw, Petra Vollinga € 15,99 (Boekerij)

3x mooie roman

undefined

5x Terug naar vroeger

Een brief uit Zweden maakt herinneringen los bij fotograaf Elin. Ze realiseert zich dat haar perfecte leven in New York een façade is: alles en iedereen houdt ze op afstand, zelfs haar man en dochter. Wil ze echt gelukkig worden, dan zal ze terug moeten naar haar geboortestreek om het beest in de bek te kijken.

Een vraagteken is een half hart, Sofi Lundberg € 21,99 (Ambo|Anthos)

null Beeld

5x  Kat-en-muisspel

De aantrekkelijke, ambitieuze Maurice Swift kan wel schrijven, maar ideeën heeft hij niet. Dus doet hij er alles aan om een goed verhaal te vinden. Of te stelen, het is maar net hoe je het bekijkt. Als hij in Berlijn bestsellerauteur Erich Ackermann ontmoet, ontstaat een gevaarlijk kat-en-muisspel. Van de schrijver van De jongen in de gestreepte pyjama.

Een ladder naar de hemel, John Boyne, € 21,99 (Meulenhoff)

null Beeld

5x Magische bescherming

Hanni Kohn kan haar 12-jarige dochter Lea alleen beschermen tegen de nazi’s als ze haar wegstuurt. Ettie, de dochter van de rabbijn, helpt haar door een magisch Joods wezen te creëren. Deze Ava beschermt Lea met haar leven tijdens een reis vol verlies, verzet en liefde op een plek waar alle wegen lijken te leiden naar de dood.

De wereld die we kenden, Alice Hoffman € 22,50 (Orlando)

3x thriller

null Beeld

5x Moederliefde

De succesvolle auteurs Sophie Hannah, B.A. Paris, Clare Mackintosh en Holly Brown schreven samen een psychologische thriller over vier moeders met dochters op een toneelschool. Als daar het ene na het andere griezelige incident plaatsvindt, steken de moeders de koppen bij elkaar. Hoe ver ga je om je kind te beschermen?

De understudy, Sophie Hannah, B.A. Paris, Clare Mackintosh en Holly Brown € 20,99 (Ambo|Anthos)

null Beeld

5x therapeut in de war

Vlak nadat Sigurd een lief berichtje aan Sara stuurt, verdwijnt hij. Hun grote, half gerenoveerde huis voelt ineens als een vijandige omgeving. Dingen lijken te zijn verplaatst of verdwenen. ’s Nachts klinken er voetstappen op de zolder. Als Sara ontdekt dat Sigurd is vermoord, verliest ze de grip op haar leven. Lastig, als je zelf therapeut bent.

De therapeut, Helene Flood € 19,99 (Cargo)

null Beeld

5x Fout bedrijf

Tim Turner is net afgestudeerd als hem een geweldige baan wordt aangeboden bij IT-bedrijf The Keeler Company in Washington, inclusief luxeappartement. Een mysterieuze man waarschuwt hem voor de duistere kant van het bedrijf. Tim gaat op onderzoek uit en ontdekt dat er inderdaad dingen niet kloppen. Er verdwijnen zelfs mensen.

De macht van K, Jens Vern € 20,99 (Volt)

3x body & Soul

null Beeld

5x Alles over bacteriën

Wist je dat er in een keuken meer micro-organismen leven dan op de meeste wc’s? Dat een zoen miljoenen bacteriën overbrengt? En dat een gebruikte spons t net zo veel bacteriën bevat als ontlasting? Een grappig en fascinerend boek over micro-organismen en hun samenhang met immuniteit, intoleranties en allergieën.

Het onzichtbare leven, dr. Markus Egert en Frank Thadeusz € 19,99 (Luitingh-Sijthoff)

null Beeld

5x Niet zo perfect

Op social media laten we elkaar alleen perfecte plaatjes zien, maar Elizabeth Day pleit voor eerlijkheid. In dit boek schrijft ze over wat fout ging in haar leven en wat ze daarvan heeft geleerd. Bijvoorbeeld over haar scheiding, waarom ze niet populair was op school en wat misliep in haar werk. Eerlijk, grappig en ontroerend.

Durf te falen, Elizabeth Day € 20,99 (Ambo|Anthos)

null Beeld

5x Even doorsmeren

Net als je auto heeft je relatie af en toe een APK nodig, vindt psycholoog en relatietherapeut Nynke Nijman. In dit boek schrijft ze over veel voorkomende relationele problemen en geeft ze tips, praktijkvoorbeelden en manieren om weer naar elkaar te leren luisteren en elkaar weer lief te hebben.

De relatie APK, drs. Nynke Nijman € 20,99 (Lev.)

3x voor kinderen

null Beeld

5x Oog in oog met de leeuw

De 11-jarige Eefje heeft een supertalent: ze kan de gedachten van dieren lezen. Zo hoort ze de noodkreet van schoolkonijn Kahlo dat in een veel te klein hok woont. Als ze oog in oog komt te staan met een leeuw, dreigt alles gruwelijk mis te gaan. Haar vader, maar ook elk dier in de stad, is nu in gevaar.

Eefje en de dieren, Matt Haig € 16,99 (Moon)

null Beeld

5x Nachtbrakers

Zegt een kind vaak: “Ik ben nog echt niet moe. Ik wil nog niet naar bed. Ah toe, nog één verhaaltje?” Dan is dit het ideale voorleesboek. En dan maar duimen dat uiteindelijk die oogjes dichtvallen. Probeer zelf ook maar eens wakker te blijven tot het einde!

Naar bed gaan is gedoe, Wessel Sandtke € 14,99 (Volt)

null Beeld

5x Alles onder controle

Madeleine heeft alles onder controle. En met alles bedoelt ze ook echt álles. Dus natuurlijk is zij de perfecte kandidaat om het schoolfeest te organiseren. Als ze hoort dat ze assistentie krijgt van de grootste chaoot van de school, van de wereld, van het universum, lijken al haar plannen in duigen te vallen.

(Not) so perfect, Linda van de Pol € 14,99 (Holland)

3x lekker koken

null Beeld

5x Groente in de hoofdrol

Een culinaire wereldreis langs de lekkerste vegetarische gerechten. Met recepten voor o.a. jambalaya, coleslaw met gegrilde kaas, chili sin carne, tajines met couscous van groenten, falafel, dolma’s, naan met kaas, Chinese fondue en nog veel meer.

Veggie wereldgerechten, Stéphanie de Turckheim € 24,99 (Forte Culinair)

null Beeld

5x Het wonder van vooruitkoken

Wie elke week een halfuurtje vooruitkookt, ook wel meal-prep genoemd, zet elke dag in no-time een heerlijke maaltijd op tafel. Inclusief boodschappenlijstjes en weekmenu's. Chop chop, aan de slag!

Simplissime, J.F. Mallet € 25,- (Kosmos)

null Beeld

5x Keuken als foodtruck

Californië is een culinaire smeltkroes en het is er ook nog meestal heerlijk weer. Niet zo vreemd dus dat hier de eerste foodtrucks rondreden. In dit boek staan makkelijke streetfoodgerechten zoals frisse poké bowls, sappige BBQ short ribs en taco's met vis, maar ook verrukkelijke fusiongerechten en klassiekers.

California dreamin’, Vivian Lui € 25,95 (Good Cook)

Zo maak je kans op één van deze fijne boeken:

Vul onderstaand winformulier in. Let op dat je bij het 'Opmerkingen-veld' aangeeft welk boek je graag wilt winnen. Als dit niet ingevuld is, kun je helaas niet mee doen.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden