null Beeld

Libelle Leest: 5x nieuwe boeken voor op je boekenplank

Nu we allemaal binnen moeten blijven, kunnen we net zo goed beginnen aan een boek dat al jaren op de plank ligt. Of misschien ben je wel toe aan een nieuw exemplaar. Wij tippen 5 nieuwe boeken om te lezen.

Online redactie Libelle

Vette pech

Actrice Margôt Ros, bekend van Toren C, loopt tijdens een voorstelling tegen een ijzeren balk. Lichte hersenschudding zegt de dokter, maar maanden later verdraagt ze geen licht of geluid en is ze zo moe dat ze keuzes moet maken als: zal ik bukken om de vaatwasser uit te ruimen, of loop ik naar beneden om de post uit de brievenbus te halen? Met humor schrijft ze over haar revalidatie.

Hersenschorsing, Jeroen Kleijne, Margôt Ros €20,99 (Nijgh&Van Ditmar)

Harde klappen

5 vrouwen groeien op in Oost-Duitsland, maken de val van de muur mee en verwachten dat ze daarna de vrijheid krijgen om zelf keuzes te maken. Maar ze komen er al snel achter dat je niet alles naar je hand kunt zitten en het leven soms harde klappen uitdeelt. Het gaat erom niet knock-out te gaan.

Liefde als het erop aankomt, Daniela Krien €20,99 (Ambo Anthos)

Koninklijke krengetjes

De Engelse prinsessen Elizabeth en Margaret zijn in veiligheid gebracht in een oud Iers landhuis. Geheim agente Celia Nashe baalt ervan dat ze kindermeisje moet spelen voor de de twee koninklijke krengetjes, maar haar opdracht blijkt al gauw veel spannender te zijn. Zeker als er een lijk vlak voor het landhuis wordt gevonden.

De geheime gasten, Benjamin Black €21,99 (Querido)

Amateurdetective

Baltimore 1966. Na een huwelijk van bijna 20 jaar wil Maddie haar ambities waarmaken: een beroemd journalist worden. Ze krijgt een baan bij een krant en stort zich op de zaak van Cleo Sherwood, een jonge Afro-Amerikaanse vrouw die werd vermoord in het park. Niemand lijkt haar te missen, maar Maddies onderzoek brengt veel onrust teweeg. Ook bij haar nieuwe vriend, een zwarte politieagent.

De vrouw in het meer, Laura Lippman €21,99 (Boekerij)

Au Pair

Op het Engelse landgoed Summerbourne groeien Seraphine Mayes en haar tweelingbroer op. Vlak na hun geboorte stierf hun moeder en de au pair vluchtte weg. Nu is Sef volwassen en haar vader is onlangs overleden. Als ze met haar twee broers hun vaders spullen opruimen, vindt Sef een familiefoto van haar geboortedag. Op de foto ziet ze haar moeder, met man en jonge zoon, en met één baby op schoot. Wie van de tweeling is deze baby en wat is er echt gebeurd?

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Tekst: Maartje Fleur. Beeld: iStock.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden