null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Libelle Legt Uit: dít is waarom jouw kat altijd meeloopt naar de wc

Loopt jouw kat ook geregeld met je mee naar de het kleinste kamertje van het huis? Dit doet hij niet zomaar.

Kirsten BloemenGetty Images/iStockphoto

Katten kunnen hier een aantal redenen voor hebben.

Veiligheid

Katten zijn in principe jagers, maar in de natuur zijn ze voor grotere dieren juist een prooi. Wanneer ze samen met hun baasje zijn, voelen ze zich veilig. Omdat veilige gevoel te behouden, lopen ze soms liever met je mee wanneer jij opeens wegloopt dan dat ze alleen in de kamer blijven zitten.

Territorium afbakenen

Loopt jouw kat niet alleen met jou, maar ook met je gasten mee? Dan wil hij waarschijnlijk zijn territorium afbakenen. Hij merkt de vreemde geuren die de gasten verspreiden op en komt even kijken wat er allemaal gebeurt. De kans is ook aanwezig dat je kat daarna zijn eigen geur weer gaat verspreiden.

Nieuwsgierigheid

Katten zijn van nature heel nieuwsgierig. Wanneer jij de wc-deur achter je sluit, vraagt je kat zich af wat jij allemaal uitspookt in dat kamertje. No way dat hij je de volgende keer nog een keer in je eentje laat gaan.

Aandacht

Geef jij je kat altijd een aai over de bol wanneer je opstaat om naar de wc te gaan? Je kat gaat jouw wc-bezoekjes dan associëren met iets positiefs, waardoor hij vaker mee wil.

Samen zijn

Sommige katten zijn nou eenmaal heel aanhankelijk en zijn graag bij hun baasje. Is jouw kat ook zo'n klefferd? Dan wil hij waarschijnlijk gewoon graag bij je zijn wanneer je naar de wc gaat. Best schattig, toch?

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bron: Cuteness & Margriet. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden