null Beeld

Libelle Lijnt Lekker: pastinaak-gratin met tartaar

Libelle Lijnt Lekker: dag 7. 

Redactie Libelle.nl

Begin de dag met havermoutpap, sojamelk en bosbessen. Rauwkostdip, 1 glas tomatensap en 1 toastje slank voor de lunch. Tussendoor 2 gekookte eieren met rookvlees. En 's avonds pastinaak-gratin met champignons en tartaar.

Gezonde rauwkostdip

1 el magere kwark * zout en peper * 1 tl kerriepoeder, tuinkers of alfalfa. Groenten om te dippen: in reepjes gesneden paprika, komkommer, wortelen, radijs, bleekselderij.

Pastinaak-gratin met champignons en tartaar

1 tartaar * 1 pastinaak * 3 el zuivelspread light * 2 el geraspte 30+ kaas * 1 teentje knoflook, geperst

Roerbakgroenten

* 50 g champignons (gehalveerd) * ½ prei, in ringen * ½ rode ui, in halve ringen * 2 takjes peterselie * 2 el sojasaus * peper en zout

Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de pastinaak in dunne plakjes. Kook de pastinaakplakjes in 2 minuten gaar. Roer de gesnipperde knoflook en wat peper en zout door de zuivelspread. Vet een ovenschaaltje in en doe hier de pastinaak in. Schep de zuivelspread erdoor en strijk daarna de bovenkant glad. Bestrooi met kaas. Laat de pastinaak-gratin in ongeveer 10 minuten in de oven goudbruin worden. Kruid de tartaar met peper en zout en bak deze in 4 minuten voor het einde van de baktijd van de gratin en de roerbakgroenten gaar. Leg de tartaar even apart en voeg aan het bakvocht de sojasaus en wat water toe. Laat het inkoken tot jusdikte en giet over de groenten.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden