null Beeld

Libelle Lijnt Lekker: veggieschotel met kerriesaus

Libelle Lijnt Lekker: dag 9

Redactie Libelle.nl

Vandaag eten we appelpannenkoeken voor het ontbijt, witlofschuitjes met zuivelspread voor de lunch en 's avonds een heerlijke veggieschotel met kerriesaus.

Appelpannenkoek

2 eieren , 2 el zuivelspread light, ½ geraspte appel, ½ theelepel kaneel, 1 tl boter. Rasp de appel en snijd hem in kleine stukjes. Doe de eieren, appel, zuivelspread en kaneel in een kom en meng het geheel goed door elkaar. Verhit een koekenpan met wat boter en bak de pannenkoek op laag vuur in 5 minuten gaar. Je kunt 1 á 2 pannenkoeken van dit recept maken. De andere helft van de appel eet je los bij de pannenkoeken.

Witlofschuitjes met zuivelspread light en tuinkers

1 stronk witlof, 1 el zuivelspread light, tuinkers. Pel de bladen van de witlofstronk en was deze. Roer de zuivelspread los en voeg de tuinkers toe en eventueel wat zout en peper. Besmeer hiermee de witlofschuitjes.

Veggieschotel met kerriesaus

½ winterpeen, in plakjes gesneden, 150 gram broccoliroosjes, ½ ui, gesnipperd, 1 teen knoflook, fijn gesneden, 1 el kerriepoeder, 1 theelepel gemberpoeder, 1 eetlepel doperwten (diepvries), 100 ml kokosmelk, 1 eetlepel kikkererwten.

Breng water aan de kook. Kook hierin de wortel en broccoli in 8 minuten gaar. Fruit de ui in een hapjespan op halfhoog vuur in ongeveer 3 min aan. Voeg de knoflook, gember en kerrie toe. Roer alles door elkaar en bak het 3 minuten op laag vuur. Doe dan de doperwten, broccoli en wortel erbij en laat alles al roerend 2 minuten zachtjes bakken. Voeg de kokosmelk en de kikkererwten toe en kook het nog 5 minuten door. Breng op smaak met zout en peper.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden