null Beeld

Libelle Lijnt Lekker: witlofsalade en gevulde portobello

Redactie Libelle.nl

Libelle Lijnt Lekker

Je ontbijt heb je vast al achter de kiezen en waarschijnlijk wil je eerst even boodschappen halen voor je écht aan het diëten slaat. Mocht je de Libelle nog niet hebben, neem die dan ook gelijk even mee. Daarin staat het menu voor de hele week. Vandaag bijten we het spits af met...

Homemade muesli

20 g gemengde ongezouten noten, in stukjes gehakt * ½ el gebroken lijnzaad * ½ el geraspte kokos * snufje kaneel * eventueel wat pompoen- of zonnebloempitten

Witlofsalade met appel en blauwe druif

½ appel, met schil, in blokjes * 10 blauwe druiven, gehalveerd * ½ rode ui, in fijne ringen * 25 g gemengde ongezouten noten, in stukjes gehakt * 1 ei, gekookt en in blokjes * 2 witlofstronkjes, verwijder de kern en snijd de witlof in reepjes * 2 el magere kwark

Doe de witlof, druiven, appel, ui en ei in een kom en meng alles goed. Meng daarna met de kwark. Voeg de noten toe en breng de salade op smaak met zout en peper. Tip: doe wat citroensap op de appel om bruin worden te voorkomen als de salade te lang staat.

Gevulde portobello

1 takje peterselie, fijn geknipt * 1 portobello champignon, steel verwijderen * 1 el zuivelspread light * ½ teentje knoflook, geperst * 1 tl olijfolie * peper en zout

Verwarm de oven voor 180°C. Meng in een kom zuivelspread, knoflook en peterselie. Breng op smaak met peper en zout. Vul de portobello met het zuivelmengsel en besprenkel met 1 theelepel olijfolie. Zet het schaaltje in de oven en bak de portobello in 15 minuten gaar.

Alle recepten zijn op basis van 1 persoon. Benieuwd naar de calorieën van de ingrediënten? Download deze handige app

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden